Az országos tisztorvos, nem tudom, mennyire ért ahhoz, amivel megbízták, mennyire kompetens, milyen hatékonysággal irányít és ellenőriz, de az biztos, hogy abban, amit mond, akkora a zűrzavar, hogy ha a fejében csak fele ekkora a káosz, mindenki meneküljön, amerre lát.

Most éppen a május 5-i beszámolója került elém, amiben az alábbi mondat tudta elhagyni Cecília kedves szájacskáját: “Azonban azok az ellátások, amelyek nem sürgősek, illetve nem eredményeznek tartós egészségkárosodást”… azokról semmit nem tudunk meg, mert innen a mondat, a gondolat nem folytatódik.

Nem is kell nekije, mert már eddig is megrázóak a szavak. Milyen beavatkozások azok, amelyek “nem sürgősek, illetve nem eredményeznek tartós egészségkárosodást”? Mert ezek szerint vannak a sürgős beavatkozások, amelyek tartós egészségkárosodást okoznak, de persze ezekről sem tudunk meg Cecíliától az ég adta világon semmit.

Nem lenne szabad ilyen, a kommunikációs nehézségekkel eredménytelenül küzdő embert közszereplésnek kitenni, arra felhatalmazni, hogy mondja el, mi van a fejében, amikor ott vagy nem sok van, vagy sok van, csak nagyon össze van keveredve, esetleg minden rendben van ott bent, csak arról képtelen érthetően, magyarul beszámolni. Akár így, akár úgy, nem odavaló, ahol most éppen küszködik magával és keseríti a hallgatóit.

Ki a bánatos franc találta meg azt a két embert az operatív törzs beszámolóira, akik nem tudnak beszélni, illetve a rendőr alezredes csak rendőrül képes a mondanivalóját megfogalmazni, magyarul egy szót sem. A magyar nyelv olyan idegen számára, mint a hallgatói számára a rendőrzsargon.

Lehet, hogy nem véletlen egy Kásler az emberszabású miniszter, egy Müller Cecília a tisztifőorvos, és egy Rogán Antal feladata a nemzeti ünnepek megszervezése, a Dunakeszi alsóról menesztett amatőr teremlabdarúgóé a külpolitika és a külgazdaság, hogy a Magyar Nemzeti Bank élére állított elmeháborodottról ne is beszéljek.

Mindemögött, szerintem, semmi más nem bújik meg, mint a szándék a magyar emberek megalázására, nyílt utcán, fényes nappal. Nézzétek, kik uralkodnak felettetek! Félnótások, félkegyelműek.

Ők – látjátok – egyszerű, ámde hűséges sorkatonák, akik olyan nyelven beszélnek, amelyet az anyjuktól tanultak ugyan, de amelyről a rendőrakadémián, illetve Cecília esetében a hivatala átvétele alkalmával, ünnpélyesen le kellett mondaniuk.

Nézzétek! Olyan emberek etetnek titeket, akikre egy kétökrös szekeret sem lehetne rábízni. Ők oktatnak olyasmikre, amikről maguknak sincs halvány fogalmuk sem. Ezt kapjátok, mert ezt érdemlitek. Egyébként meg pont tehettek egy szívességet Orbán Viktornak és baráti társaságának.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s