Pápai Gábor inkriminált karikatúrája a Népszavából

Ahogy a magyar kormány az őt ért bírálatokat a magyar emberek elleni támadásnak hazudja, úgy a kormánypárti sajtó a magyar katolikus egyházat ért sajtóbírálatokat és a katolikus egyház alapértékeit, Jézus tanait nem követő, magukat mégis kereszténynek hazudó közéleti szereplők leleplezését a hívők elleni támadásnak próbálja beállítani.

Pápai Gábor karikatúráját ürügyül használva a kormány szócsövének számító vasarnap.hu keresztes hadjáratot hirdet a baloldali sajtó ellen, amikor így ír: “Felszólítjuk a baloldali sajtótermékek szerkesztőit, hagyjanak fel a kereszténységet gyalázó tartalmak közlésével, tartsák tiszteletben hitünket, meggyőződésünket, és ne tegyék azt irónia, gúny tárgyává!”

Majd így folytatják: “Elég volt a baloldali sajtó kereszténygyalázásából! Elég volt a Jézus Krisztust gúny tárgyává tévő megszólalásokból! Elég volt a vallásos emberek kifigurázásából, az egyház nevetségessé tételéből, információk elhallgatásából, tények kiforgatásából, az offenzív egyházellenes újságírásból!”

Eltekintve attól, az egyébként nem jelentéktelen körülménytől, hogy az inkriminált karikatúrát közlő Népszava több mint 140 éve baloldali lap, és pont azóta nem azon az oldalon áll, amelyiken jóval több mint 140 év óta a magyar katolikus egyház, egyáltalán nem világos miért is kellene megkérdezni a lap szerkesztőinek bárkit, főleg a kormány szolgálatában álló vasarnap.hu-t, hogy milyen cikket vagy karikatúrát közöljenek a következő lapszámban?

A vasarnap.hu hőzöngése azért is figyelemre méltó, mert először Jézust, majd a hívőket veszi a védelmébe a sajtóval szemben, hogy a végén beismerje, tulajdonképpen az egyház nevében emel szót a bírálatok ellen. Mindeközben a baloldali és liberális sajtó képviselői, de még az egyszerű ateisták is tudják, hogy Jézus és tanai, valamint az egyház megnyilvánulásai között évszázadokon keresztül, de még napjainkban is nem kevés és nem kis ellentmondás feszül. Vagyis a kettő nem egy és ugyanaz.

A baloldali és liberális sajtó már csak azért sem szokta Jézust és a hívőket támadni, mert a liberalizmus egyik legnagyobb vívmánya, az egyház és az állam szétválasztása mellett, a vallási és lelkiismereti szabadság tiszteletben tartása. Amit érdemes lenne a kormányoldalon akkor is gyakorolni, ha az nem a keresztényüldözéssel, hanem más vallások, vagy az ateisták diszkriminációjával kapcsolatban merül fel.

A baloldali és minden egyéb sajtó az egyház bírálata alkalmával nem Jézust figurázza ki, hanem azt kéri számon, hogy miért nem követi az egyház Jézus tanait. A karikatúra üzenete is ez. Nem olvastam olyan egyházbírálatot a baloldali-liberális sajtóban és magam sem jegyzek ilyet, bár az egyházat fáradhatatlanul csepülöm, amely a legkisebb mértékben is a hívőket és nem az egyházat, mint intézményt, vagy a krisztusi elveket be nem tartó, magukat mégis kereszténynek hazudó közszereplőket venné célba.

A sajtó-, a szólás- és a lelkiismereti szabadság nevében felszólítjuk a kormánypárti sajtót és rajta keresztül az őt gyeplőn tartó magyar kormányt, hogy hagyjon fel az egyház és az állam szétválasztásának fokozatos felszámolásával! Ne próbálja meg a katolikus vallást magyar államvallásá emelni!

Felszólítjuk a kormányt és a sajtóját, hogy hagyjon fel azokkal, a valóságtól messze elrugaszkodott és a magyar polgárok egy jelentős részét sértő megnyilatkozásaival, amelyek a kereszténységet a magyarsággal azonosítják, amiből az is következik, hogy aki nem keresztény, nem hívő, az nem tartozik a magyar nemzethez.

Brüsszel, Soros György, a nemzetközi háttérhatalom, a migránsok után a magyar kormánypárti sajtó most a baloldali és/vagy liberális újságírókat nevezte ki a következő legyőzendő ellenségnek. E törekvés mögött a ma még nyomokban létező független, ellenzéki és nem a kormány által vezérelt és birtokolt sajtó és munkatársi megfélemlítésének szándéka bújik meg.

Miután a legfontosabb baloldali és liberális orgánumokat a hatalom megszüntette vagy kivéreztette, ellehetetlenítette, felvásárolta, most a következő szakasz nyitányának vagyunk tanúi. Jön a megfélemlítés, a lejárató kampány és az üldözés.

Mára a jog eszközei is a hatalom rendelkezésére állnak a felhatalmazási törvénybe foglalt fenyegető paragrafussal, amelyre hivatkozva az ellenzéki újságírókat, a kormány tevékenységét bírálókat hamis hírterjesztőknek lehet minősíteni, de akkor is börtönbe lehet dugni, ha egyébként igazat írnak, de azzal “megzavarhatják a köznyugalmat”. Értsd: a hatalom, még pontosabban Orbán Viktor és családtagjai, talpnyalói és strómanjai valódi szándékait és tetteit leplezni, bírálni merik.

És akkor megszólalt végre az őskeresztény kórus, a KDNP nevű kamu keresztény, valójában Fidesz-szatelit párt is csatlakozott a szabad sajtót fenyegető kampányhoz: „a Krisztus szenvedésén gúnyolódó grafika nem csak hívő keresztények számára fájdalmas és megbotránkoztató, hanem minden jóérzésű honfitársunk számára sértő. Határozottan elutasítjuk, hogy a baloldali sajtóban a kommunizmus legrosszabb időszakát idéző provokatív gyalázkodás jelenhet meg.

Különösen tűrhetetlennek tartjuk a frontvonalban helyt álló vezető szakemberek kigúnyolását ebben a nehéz időszakban, amikor rendkívül fontos az összefogás és a nemzet egysége. Felszólítjuk a Népszava szerkesztőségét, hogy haladéktalanul vonja vissza a karikatúrát és kérjen bocsánatot. Ellenkező esetben meg kell tenni a lehetséges jogi lépéseket.” – szóval helyben vagyunk.

Csütörtökön végre csatasorba állt a keresztény nehéztüzérség is, Azbej Tristan úrral az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár személyében, aki facebook-oldalán így fröcsög: „A szélsőséges liberalizmus mellett, a kommunista pártállami reflexek is továbbélnek. Tudom jól, hogy igazából „csak” egy primitív és aljas provokáció a Népszava grafikai „alkotása”, de azt is tudom, hogy a mögött olyan szélsőséges ideológia húzódik meg, ami kész lenne akár tettekben is kifejezni gyűlöletét, ha tehetné. Ezért a hallgatás felelőtlenség. És mi ezért nem is fogunk senkinek a kedvéért és senkinek a nyomására sem meghunyászkodni a továbbiakban sem a keresztényüldözéssel és a keresztényellenességgel szembeni küldetésünkben.”

Te, kedves magyar nép pedig ne arra figyel, mi lesz a koronavíurs-válsággal, a kórházból hazaküldött rokonaiddal, a következő hónapokban lesz-e fizetésed, és minden ami ezekkel jár együtt! Helyette ajánlunk egy jól megszerkesztett vallásháborút, amelyet egy karikatúrából kiindulva a baloldali-ellenzéki sajtó ellen fogunk megvívni és meg is nyerni. Majd meglátod.

Megszületett a karikatúrát jegyző Pápai Gábor válasza is a felháborodott és máglyáért kiáltó keresztény lelkeknek. Nyilván a címzettekből senkit nem fog érdekelni, amit ír, mert itt nem a karikatúra üzenetének a megértése a lényeg, hanem az ürügyén indítható boszorkányüldözés.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s