A magyar nemzeti koronavírus-stratégiát parancsra mantrázók, a harcot mímelő alezredesek és tábornokok rugalmas elszakadásba kezdtek a korábbi önmaguktól. A hátra arcnak a jól hangzó paradigmaváltás nevet adták, pedig amit tesznek, az nem más, mint annak beismerése, hogy baromság volt a korlátozott számú teszt és még nagyobb ökörség a lakosság eltanácsolása maszkhasználattól.

A szakember, aki egy a témában rendezett konferencián „kifecsegte”, hogy eddig összesen 32 ezer embert teszteltek, mintegy az örök élet titkának felfedezését adta elő, hogy sokkal többet kellene. Azonnal meg is ígérte, fognak is, hogy tisztába jöjjenek (aztán elhallgassák, meghamisítsák) hogy az ország lakossága mennyire fertőzött a COVID-19 vírussal.

Idemásolom, hogy Németországban hány tesztet végeztek el március elejétől napjainkig hetente, és csak megemlíteném, hogy ez soha nem volt titkos, senki meg sem próbálta elhallgatni, vagy meghamisítani.

Balról jobbra az oszlopok jelentése
Dátum, Tesztek száma, ebből pozitív, a pozitív tesztek aránya

Tehát március 8. és április 19. között Németországban 2 072 669‬ tesztet végeztek el. Ez a lakosság 2,5 százalékával egyenlő. Magyarországon 52 409-et. Ez a magyar lakosság 0,55 százaléka. (9,5 millió magyarral számolva) Ezt kívánja a magyar kormány most egy 30 ezres mintavétellel feldobni, amiből képet akarnak kapni a magyarok valós fertőzöttségéről.

Mindeközben Kásler Miklós emberbaráti miniszter tegnap körlevélben tiltotta meg a kórházaknak, hogy a koronavírussal kapcsolatban nyilatkozzanak. Müller Cecília majd egy hónapja folyamatosan azzal riogat, hogy hamarosan a tömeges fertőzés szakaszába lépünk, de mind a mai napig a vírus nem kapta meg erre az engedélyt Orbán Viktortól.

A magyar kormányfő bejelenti, hogy május 3-ára várják a járvány tetőzését. Nem sokkal később, hogy május 4-től hozzálátnak a magyar gazdaság újraindításához, ami egyben a jelenlegi korlátozó intézkedések enyhítését is jelenti. Alig néhány nappal később a május 4. május 3-ra módosult. Mindeközben május 4-én rendőrségi kísérettel megkezdik az írásbeli érettségiket az ország középiskoláiban.

Ezzel egy időben a szomszédos Ausztriában nyilvánosságra hozzák, hogy történelmi léptékű gazdasági visszaesést és költségvetési deficitet várnak az idén. Mindezt Orbán Viktor magyar kormányfő árgus szemekkel figyeli, mert példaképnek és kísérleti nyúlnak tartja Ausztriát.

Az osztrák Gazdaságkutató Intézet legfrissebb becslése szerint az osztrák gazdaság teljesítménye 2020-ban 5,25-7,5 százalékkal eshet, míg a költségvetési deficit elérheti a 7,5, a munkanélküliség a 9,1 százalékot.

Ez azt jelentené, hogy a gazdasági visszaesés Ausztriában lényegesen nagyobb lenne, mint 2009-es pénzügyi világválság idején volt, amikor a GDP 3,8 százalékkal csökkent. Az ideihez mérhető költségvetési deficitje az országnak 1954-be volt utoljára, amikor a hiány a nemzeti össztermék (GDP) 6,1 százalékát érte el.

A magyar gazdaság 2009-ben 6,3 százalékkal zsugorodott. A magyar államadósság 2010 végére a 2007-es 65 százalékról a GDP 79 százalékra emelkedett. Az idei magyar kormányzati cél 65,5 százalék, még mindig magasabb, mint az 2007-es GDP arányos államadósság volt.

Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke az idei évre 2-3 százalékos magyarországi gazdasági növekedést jósolt még áprilisban is. Varga Mihály gazdasági miniszter már februárban a korábbi 4,5 százalékos növekedési előrejelzését 3,5 százalékra korrigálta. Mára már ő is gazdasági visszaesést prognosztizál.

Ki fogja a magyar embereknek megmondani végre őszintén, hogy

 1. Nem 2500 koronavírus-fertőzött van Magyarországon, hanem ennek akár a 100-szorosa.
 2. Ki fogja bevallani, hogy a tesztek visszafogásával, a szájmaszkok elleni agitációval becsapták a lakosságot?
 3. Mikor tudjuk meg, valójában hány beteget küldtek haza a kórházakból?
 4. Ki vallja be, hogy az eddigi védekezés kizárólag az adatok kozmetikázását, a tesztelés elszabotálását, a probléma valódi nagyságának letagadását jelentette?
 5. Kitől fogjuk megtudni az igazságot, hogy a vírussal nem idén nyár végéig kell együtt élnünk, hanem jóval tovább?
 6. Ki lesz olyan bátor megmondani, hogy rég nem látott gazdasági visszaesés előtt állunk, nyomor és éhezés vár a magyarok százezreire?
 7. Kitől tudják meg a magyarok, hogy a magyar gazdaságban elveszett munkahelyeket Orbán Viktor belátható időn belül nem lesz képes újakkal pótolni?
 8. Ki áll oda az emberek elé azzal, hogy magyar gazdaság beindítását nem itthon és nem Orbán fogja megkezdeni és főleg nem május 4-én?
 9. Kinek lesz annyi vér a pucájába, hogy bejelentse: meg kell várnunk, amíg a német, az európai és a világgazdaság újjáéled. Utána jövünk mi.
 10. Mikor fog a magyar lakosság meghatározó többsége rádöbbenni, hogy egy teljes évtizeden át hazudtak neki, hogy ellopták a nemzeti vagyon jelentős része mellett még az unokája jövőjét is?
 11. Honnan tudja meg a tudatlanságba taszított magyar vidék, hogy Orbán Viktor nem egy nemzetközi politikai zseni, hanem egy köztörvényes bűnöző és politikai hazardőr, aki Soros Györgyöt hazudik a szegényeknek, mert pénzt és tisztességes munkát nem tud adni nekik?
 12. Mikor döbben rá a magyar parlamenti ellenzék, hogy semmi keresni valója nincs Orbán Viktor és Kövér László Patyomkin-parlamentjében, ahol csak és kizárólag a parlamenti demokrácia látszatát tartják fenn és legitimálják az orbáni rezsimet?

Magyarországnak éppen elég baja lenne akkor is, ha igaz lenne, hogy csak 2500 fertőzött van az országban, mert senki nem állítja a falhoz azokat az erkölcsileg mélyen fertőzött magyar politikusokat és a hozzájuk dörgölődző magyar nemzeti nagytőkét, amely már a koronavírus járvány kirobbanása előtt több kárt okozott Magyarországnak, mint amennyit a COVID-19 valaha is képes lesz.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s