Maruzsa Zoltán Viktor nevű államtitkárocska szerint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) fel kellene vennie a Vörös Hadsereg Frakció nevet. Az orbáni rezsimben magas polcra hágott emberke nem sokat lacafacázott, hogy valami sértőt találjon egy szakszervezetre, amiért az – tőle eltérően – nem kíván belebújni Orbán Viktor tekintélyt parancsoló ülepébe.

Akkor itt az ideje, hogy mi se mismásoljunk és nevezzük nevén a gyereket. Orbán Viktor külön bejáratú pártocskája, amely a Fidesz fedőnév alatt működő bűnszövetség egyébként, szemben a PDSZ-szel, amelyre nevetséges a RAF nevét akasztani, méltán tekinthető ma már Adolf Hitler pártja, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt magyarországi mutációjának. Vagyis a Fideszt joggal nevezhetjük náci pártnak.

Azoknak, akik nem napra készek a múlt század történelméből: a RAF egy több emberrablást és politikai gyilkosságot végrehajtó terrorszervezet volt a 60-as 70-es években, amely majdnem az akkori Német Szövetségi Köztársaság demokratikus rendjének összeomlását idézte elő. A RAF (eleinte a Bader-Meinhof csoport néven) magát „városi gerilláknak” nevezte és az imperializmus, valamint az állami terrorizmus ellen, az akkori kapitalista társadalmi rend megdöntéséért folytatott véres harcot. Pont úgy, mint a PDSZ ma, amely ezt ráadásul járvány idején teszi.

A Nazionalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP), már a múlt század elején is egyszerűen náci pártnak hívtak. Korábban Németországban a náci megnevezéssel (nazi) az elmaradott vidéki földműveseket, átvitt értelemben a bunkókat illették, és egyébként Adolf Hitler kedvenc vidékén, Bajorországban az egyik legnépszerűbb név az Ignaz volt, amelynek a becézett formája is „Náci” .

Erre csak azért tértem ki, mert „bunkóságban” és tényleges, tartalmi nácizmusban is komoly azonosság fedezhető fel a Fidesz és a németországi náci párt között. Erre élő és friss példa Maruzsa Zoltán Viktor neonáci megnyilatkozása, amely szerint megdöbbentő, hogy a „balliberális” PDSZ a járvány idején is nyíltan politikai akciókat űz, és az érettségi megakadályozásra buzdítja a pedagógusokat, ezzel az érettségiző fiatalok jövőjével játszik.

Vagyis az Maruzsának nem számít, hogy az érettségizők és tanáraik egészségért aggódó pedagógus szakszervezet elsősorban emberi életek megóvása érdekében szólal fel, és ezért hív fel az érettségi bojkottjára. Neki az a lényeg, hogy a PDSZ baloldali liberális lenne. Ez a jelző fideszes fülekben úgy cseng, mint normális magyar emberek számára a náci jelző.

Maruzsa Zoltán Viktor azon van felháborodva, hogy a PDSZ politikai akciót folytat, viszont ő ilyet nem tesz egyáltalán, amikor a kormány egy intézkedését bíráló szakszervezetet, a balliberális – szerinte – szitokszóval minősíti. Azt nem tudom, hogy a PDSZ-nek fáj-e a balliberális minősítés, viszont abban biztos vagyok, hogy a Fidesz nem fog megsértődni, amiért neonáci pártnak nevezem, hiszen első embere, Orbán Viktor Európa legszélsőségesebb neonáci pártjaival létrehozandó szövetségeben látta még az európai parlamenti választások előtt Magyarország, sőt egész Európa jövőjét.

Szemben a PDSZ-szel, amely ugyan nem politikai párt, de nyilván ugyanabban látja Európa és Magyarország jövőjét, mint a 27 tagországból legalább 25, nevezetesen a liberális polgári és parlamenti demokráciában, amelyet Maruzsa Zoltán Viktor főnöke, Orbán Viktor mára sikeresen leépített Magyarországon, beleértve, hogy a vírusválságra hivatkozással még a parlament kormányt ellenőrző funkcióját is felfüggesztve, alig néhány hete már rendeletek útján történő kormányzásra tér át.

Orbán ugyanúgy bizonyos felhatalmazási törvényre hivatkozva vette kezébe a teljes hatalmat, mint elvbarátja egykoron, bizonyos Adolf Hitler saját náci pártja élén, amikor az „Ermächtigungsgesetz (Felhatalmazási törvény) alapján teljhatalmat csikart ki magának, hogy a Reistagot, az ottani parlamentet megkerülve, maga hozza a törvényeket és mint a kormányfő, azokat maga hajtsa is végre. A német Ermächtigungsgesetz többszöri meghosszabbítás után, Hitler és a Harmadik Birodalom bukásáig érvényben volt. A mi felhatalmazási törvényünk – bármit is ígérgetnek – nagy valószínűséggel ugyancsak Orbán és a NER bukásáig hatályban marad.

Ami ma a koronavírus-járvány elleni „harc” nevében folyik, a magyar demokrácia, a magyar emberek, az önkormányzatiság, a jog- és vagyonbiztonság, az általános emberi szabadságjogok, a polgári, parlamenti demokrácia ellen, azt csak a Harmadik Birodalmat létrehozó hitleri nácizmussal lehet összehasonlítani, bár – nyilván – hazai terrorban, mint az EU tagországa, világháborúig vezető expanzióban mint egy gazdaságilag és katonailag pehelysúlyú, Európában jelentéktelen ország, Orbán még nem lépett és aligha tud valaha is Hitler cipőjébe lépni.

Hogy nálunk „csak” a demokrácia hiányzik, de e hiány még nem vezetett erőszakos elnyomáshoz, az egyedül annak köszönhető, hogy szemben az akkori Németországgal, Orbánnak nincsenek eltökélt és mindenre kész politikai és társadalmi ellenfelei. Minden egyéb megvásárolható a Mastercarddal.

Vagyis: a mai Európában, az EU-ban sem érezte eddig senki, hogy egy magyarországi idióta, egy antidemokratikus érzelmű politikus mérhető gazdasági vagy politikai kárt tudna okozni a kontinensen. Ez mára megváltozott. Lassan olyan nemzetközi összefogás alakul ki az orbáni Magyarország ellen, mint amilyen a hitleri nácizmus idején Németországgal szemben létrejött és Hitler bukásához vezetett.

Ha történelmi analógiákat keresünk, íme egy prominens névsor az NSDAP és a Fidesz felső vezetéséből. Lehet hétvégi szórakozásként a karanténban tippelni, miután megemésztettük a PDSZ-RAF összehasonlítást arra, hogy a mai Fideszben ki melyik NSDAP vezetővel mutat a legtöbb rokonságot.

NSDAP: Adolf Hitler, Heinrich Himmler, Joseph Göbbels, Rudolf Hess, Hermann Göring, Joachim von Ribbentrop, Adolf Eichmann, Walter Scheel, Gerhard Schröder, Fritz Thyssen, Kurt Waldheim, Wernher von Braun, Hans-Dietrich Genscher.

Magyarország fideszes vezető káderei: Orbán Viktor, Varga Mihály, Áder János, Rogán Antal, Deutsch Tamás, Matolcsi György, Pintér Sándor, Schmitt Pál, Mikola István, Fónagy János, Boross Péter, Szijjártó Péter, Németh Szilárd, Semjén Zsolt, Surján László, Kósa Lajos, Polt Péter, Kásler Miklós.

Zsebesi Zsolt

A PDSZ nem a RAF, de a Fidesz a német náci párt, az NSDAP magyarországi mutációja” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s