Jaj a legyőzöttnek!

A magyar kormányfő megméretett és hidegnek találtatott. Testhőmérséklete 34,5 C fok volt virágvasárnap Mária (köz)munka alapú országában. Egy enyhén hipotermiás ember vezeti egy személyben a koronavírus elleni hadjáratunkat. Éppen, hogy él.

Vannak olyanok, akik az átlagtól eltérő testhőmérsékleten működnek. Alacsony erkölcsiséggel élnek, teljesen hidegen hagyja őket, más emberek szenvedése, mondjuk úgy: hűvösen átlépnek százezrek gondjain, bajain. 34,5 fokos testhőmérséklettel.

A mi kormányfőnk egy zombi. A kamerák előtt nézték meg, van-e láza. A hőmérő egy jéghideg embert mért be. Olyan alacsony volt Orbán Viktor testhőmérséklete, hogy ha migránsként lopakodik a déli kerítés mentén, a hőkamera rá se mozdul, így az őrszemek észre sem veszik. Ezért léphetett át már eddig is minden határt.

Egy bérgyilkosnak van ilyen testhőmérséklete, alacsony pulzusszáma. Egy mesterlövésznek a pozícióban, célra tartáskor. Hidegsége, ami gyermekkori rideg tartásából is táplálkozik, 30 éve nem látszik az álarctól, amit visel. Most pláne, mert meg van fejelve egy vírus ellenes maszkkal.

Nem látjuk, de tudjuk, hogy a maszk alatt nem remeg a szája széle, a szeme sem rebben, a keze se reszket. Akkor sem amikor félhullának mérik egy kórház kapujában. Rögtön kész a frappáns válasszal: „azonnal pálinkát kell innom.”

Pedig most lenne oka parázni. Álarcban vagy anélkül. Először nem működik a varázs. A saját maga teremtette ellenség látványos legyőzése eddig simán ment. Most nem fog. Sem lángoló beszédekkel, sem plakátok ezreivel, sem nemzeti konzultációval, sem a lelkes lakájmédiával. A COVID-19-et nem a Habonyék találták ki, így nem ismert az ellenszer, amivel meg lehet állítani. Tényleg fel kell hágni a barikádra és igaziból harcolni kell.

Csakhogy a Duna menti fideszes Patyomkin falu lakói, Orbán Patyomkin Viktorral az élen, csak a díszletek tologatáséhoz értenek. Virtuális ellenfél virtuális legyőzéséhez, a tévében, a rádióban, a házak falán éktelenkedő plakátokkal és a nemzeti konzultációnak nevezett antilátványpékséggel, ahol csak a kisült kalácsot látod, de rejtve gyúrják a tésztát és keverik hozzá a dagadáshoz szükséges élesztőt, és adják hozzá a show-t.

Most igazi a harc, igazi az ellenfél, igaziak a halottak, akik meghalnak az ócska magyar kórházakban. Igazi a fenyegetés, igazi a nemzetközi válság, és igazi lesz annak minden következménye is. A munkanélküliség, a gazdasági visszaesés, a pénztelenség, a nyomor. Nem lesz elég elutazni Brüsszelbe, majd hazajönni és kijelenteni: győztünk!

Szar lehet Orbán számára, ami most történik vele. Valami olyasmit érezhet, mint amikor valakinek a pankráció színházából át kell igazolnia WBA vagy WBO profi ökölvívói közé. Ahol nem megjátszottak, hanem igaziak a pofonok. Valóban padlót lehet fogni. Dumálni csak az első gongig lehet. Azt követően védeni kell a pofádat és csépelni a másikat. Nem érdemes alibizni, mert a másik visszaüt, igazából és nagyot.

Orbánt a COVID-19 nevű vírus váratlanul és rapid módon leszólította a színpadról. Kivette a kezéből a mikrofont, kikapcsolta az erősítőket. Leállt a playback. A közönség produkciót vár, igazi sztárhoz illőt. Nagyot kell szólnia. Nem ismétlődhet meg a 40 évvel ezelőtti csalódás, hogy a Felcsúti Egyetértés Tsz SE az Óbaroki MEDOSZ, a Bicskei Spartakus TC, a Vál KSE, a Csákvári TC és az Etyek SE után, csak a 6. helyre jó 20 mérkőzésen szerzett 16 pontjával. Mégpedig az MB-IV-ben. Ezt nehéz eladni. Bár Orbán Viktor és csapatának ez a valódi teljesítménye ma is.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s