Kinek Lőrinc a barátja, nem üres a kamrája

A magyar kormány fűt-fát, százmilliárdokat ígér, lehetőleg hónapok múlva, de egy árva, azonnal felhasználható, ennivalóra váltható huncut vasat sem ad egy rászorulónak sem, pedig már most tízezrek maradtak munka és a megélhetéshez szükséges anyagi forrás nélkül. Jézus ugyan vasárnap menetrend szerint feltámad, de a keresztény magyar kormány a sonka- és tojászabáláson, a képmutató ájtatoskodáson kívül jelét nem mutatja, hogy valami ragadt volna rá abból, amit Jézus életében hirdetett, és amit halálával jelképez.

Szépek az ezermilliárdok, leírva és elmondva, a majdani távoli jövőben, de szebb lenne, ha magyar emberek tízezrei, lassan százezrei számára néhány tízezer forintnyi gyorssegély érkezne még a húsvéti ünnepek előtt, kicsiny örömöt hozva a nagy bajban, amit nekik a munka és a vele járó bér elvesztése jelent. Itt nem arról van szó, hogy mi kerül a húsvéti asztalra, hanem hogy kerül-e rá valami egyáltalán.

Április 11-én véget ér a nagyböjt, ami február 26-án kezdődött, de vajon véget ér-e, vagy inkább csak most kezdődik magyarok ezrei számára. Mintha süket és vak lenne a magát kereszténynek hazudó Orbán-kormány, amikor csupa olyan gazdasági intézkedést hoz, beleértve a 13. havi nyugdíj négy részletre, először a jövő évre meghirdetett fizetése, aminek hatása a következő hetekben, de inkább hónapokban sem lesz érezhető.

Vagy vezérlő tábornokunk, Orbán Viktor úgy gondolkodik, mint nagy hadvezér elődei, akik nem a csata előtt, hanem azt követően osztották a zsoldot, megtakarítva az elesettek számára járó pénzt? Vajon Orbán is azzal kalkulál, hogy a nyugdíjasoknak gazdaságosabb a járvány után egyheti plusz pénzt fizetni, mint előtte, hiszen utána nyilván kevesebben lesznek?

Mit gondol Orbán, mi egy kormány, az állam feladata vészhelyzetben? A magyar állam az ország bruttó hazai össztermékének mintegy felét beszedi adók formájában, vagyis minden második megtermelt forint az államkasszában landol. Onnan hová?

Miért nincs a közös kasszában pénz? Miért kell különadókat kivetni fűre, fára? Miért kell a templom egerét, a magyar önkormányzatokat is megvágni, kisemmizni, miért nem képes a magyar kormány – mint az osztrák, a német, a román, a cseh kormány – azonnali segítséget nyújtani a legjobban rászorulóknak?

Egyszerű lenne azt válaszolni a kérdésre, hogy azért, mert nem tud. Pedig képes lenne rá. Ha nem hajlandó a magyar nemzeti nagytőke folyamatos kibéleléséről lemondani, ha nem hajlandó a pénznyelő magyar labdarúgás állami forrásait megnyirbálni, ha nem tud leállni a külföld és nem csak a határon túli magyarság támogatásával, a saját zsebének folyamatos tömésével, akkor vegyen fel hitelt, bocsásson ki államkötvényt, de azonnal nyúljon a zsebébe, és bizonyítsa be, hogy a magyar emberek és nem Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor, Hernádi Zsolt, Tiborcz István, Rogán Antal és társainak a kormánya.

Zsebesi Zsolt

Nálunk elmarad a feltámadás húsvétkor” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s