Hétfőn a magyar parlamenti többség a kardjába dől. Elege lett saját magából. Látványosan beismeri, hogy egy nyomorul, életképtelen senki csupán, amire nincs szüksége az országnak, főleg veszélyhelyzetben nincs. Hiszen – mindenki tudja, látta és hallotta eleget – nem lehet a kormánypárti képviselők bölcsességére támaszkodni, a kollektív tudásukra építeni, mert ilyenjük nincsen.

A kormányzó párt és toldaléka parlamenti frakciójában üldögélő képviselő jellegű, emberformájú akármik egyszerű bábuk. Megrettent és terrorizált dupla nullák, akiknek a feje helyén semmi, a szíve helyén dettó, igaz két feltett kezük azért van, amelyekből egyet bátortalanul le szoktak ereszteni, amikor a másikkal megszavazzák, amit Orbán Viktor eléjük vet. Teljesen világos, hogy a legjobb, amit tehetnek ebben a helyzetben, ha átadják a hatalmat a főnöküknek de jure is, azok után, hogy de facto eddig is ő rendelkezett felettük.

Hétfőig Magyarországon a Nemzeti Együttműködés Rendszere fenntartotta a látszatát, hogy parlamenti demokrácia van, de erre már nincs szükség, hiszen mára már minden agyilag megdolgozott, félkegyelmű Fidesz-szavazó a hátáron innen és főleg túl, tudja, az országot vezetni, a migránsoktól, Sorostól, az EU-tól, a nyugati dekadens istentagadó liberalizmustól, internacionalizmustól, de még a nem létező kommunistáktól, nem beszélve az iszlamistákról és a mindent maga alá gyűrni akaró háttérhatalomtól csak Orbán Viktor képes megmenteni. Akkor mi a bánatos jó istenre várjunk?

Másrészről viszont hétfő után senki semmit nem fog észre venni, hiszen eddig is Orbán Viktor vezette teljhatalommal Magyarországot, csak e tény rejtve maradt a felületes szemlélő előtt, mivel egy szavazógép közvetítésével érvényesült. Volt egy nagyon látványos parlamenti épület, ahová kormánypárti képviselők jártak reggelizni, ebédelni és a fizetésüket felvenni, na és szavazni is. A magyar Patyomkin-demokráciát teljessé tette, hogy még ellenzék is volt az országházban, szájat tépni, fütyülőt fújni, transzparenst feszíteni, napirend előtt kérdezősködni, meg ilyesmikre. Másra nem.

Aki azt gondolja, hogy valami új és elrettentő történik, midőn a nép választotta fideszes képviselők önként és dalolva Orbán Viktor kezébe teszik a képviselői mandátumukat, csináljon vele azt amit akar és addig amíg jónak látja, azok nagyon tévednek. Semmilyen fordulatról itt szó nincsen. Egyszerűen ezentúl minden ugyanúgy lesz, mint ahogy eddig is volt. Egyszemélyes diktatúra, önkény, lopás, hazugság, államilag terjesztett uszítás és demagógia lesz továbbra is.

Egyedül a magyar parlamenti ellenzéket sajnálom egy kicsit, amiért – erkölcsi hitvallásukkal ellentétben – hétfőtől meghatározatlan ideig teljesen munka nélkül kell felvenniük a képviselői fizetésüket. Még csak annyit sem fogunk róluk hallani, hogy Kövér László éppen milyen új büntetést eszelt ki a számukra. A kormánypárti képviselők helyzetében semmi új nem lesz, hiszen eddig is munka nélkül, csak egyik kezük leengedéséért vették fel az apanázst.

Nézzük a dolog praktikus és jó oldalát! Ha majd eljön az ideje, legalább a parlament elfoglalására és a képviselők széjjel zavarására nem kell időt fecsérelnünk. Lesz elég munkánk anélkül is.

Zsebesi Zsolt

Magukat herélik ki a kormánypárti képviselők” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s