Pontosan 51 olasz orvos fizetett az életével eddig, amiért szembeszállt a koronavírussal. A vírussal fertőzött egészségügyi dolgozók (orvosok és nővérek) száma 6200, ami az összes olaszországi fertőzött 9 százaléka. Riasztó adatok és felvetik az állam, a hatóságok felelősségének kérdését. Milyen védőfelszerelésben láttak a munkájukhoz ezek az orvosok a járvány kitörésekor?

És akkor – hogy itthoni húrokat pengessek – milyen felelősséggel tartozik a magyar állam az orvosaiért, az ápolónőiért? Meg tett-e mindent az egészségük védelmébe és tette-e ezt időben, vagy az olaszországihoz hasonló tragédiának leszünk tanúi. Azt most hagyjuk, hogy a Fidesz parlamenti képviselői nem tapsolták meg felkérésre sem a mi orvosainkat és nővéreinket, pont le van csinálva, Az sem érdekel, hogy a Fidesz-megmondó emberei a saját képviselőiket tartották hősnek, amiért értelmetlen parlament ülésre tolták be a seggüket.

Szomorú, de tény: Kincses Gyulának, az Orvosi Kamara elnökének halvány segéd fogalma nincs arról, hány magyar orvos kapta el a koronavírus-fertőzést, azt sem tudja, jelenleg hányan vannak karanténban. A 444.hu portálnak nyilatkozva szavaiból annyi kiderült, hogy a kamara jó ideje harcol azért, hogy az egészségügyi dolgozók megfelelő védőfelszerelést kapjanak. Ez nem hangzik jól!

Ami érdekelne és nem tudunk róla semmi hivatalosat, semmi biztatót az, az, hogy vajon a magyar kormány nem követte-e el az olaszországi hibát? Mert ha igen, akkor pont itt fogunk állni letolt gatyával a vírus előtt, és akkor majd el kell menni a hős Fidesz-képviselőhöz, hogy lássák el ők a nagy számú koronavírusban megbetegedett magyar embert.

Nem tudom, hogy időben riogatok-e, vagy már későn. Azt tudom csak, hogy minden visszhang nélkül száll el a nagy magyar nemzeti sötét éjszakában a kérés az orvosok és ápolók azonnali és drasztikus béremeléséért.

Persze – ismerve pártunk és kormányunk érzékenységét, empátiáját és prioritásait – merem vélelmezni, hogy előbb fog milliárdos segélyt kapni Mészárol Lőrinc partra vetett szállodabirodalma, mint sem hogy bért emelnének az egészségügyben. Most is mindennél fontosabb volt Lőrinctől visszavásárolni 17,44 milliárdért a Mátrai Erőművet, nehogy a magyar Zuckerberget veszteség érje, mivel az erőművet korszerűsíteni kell.

Egyébkéni is joggal élhetünk a gyanúperrel, hogy a mi vezénylő tábornokunk, Orbán Viktor is az ősi szabálynak megfelelően készül eljárni, mely szerint a zsoldot mindig a szuronyos roham után kell osztani, nem pedig előtte.

Zsebesi Zsolt

Hány magyar orvos éli túl a járványt?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Kincses Gyula még kűzd az egészségügyben dolgozókért de megnyilvánulásait politikai támadásnak veszik! Akkor hogyan is tovább?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s