Müller Cecília országos tisztifőorvos: „Én tisztelettel kérem az egészségügyi dolgozókat, hogy érzékeny egészségügyi adatokat ne tegyenek közzé”. Ezek szerint Mária tahó, érzéketlen, empátia nélküli, a magyar társadalmat idiótának néző országában, vannak még érzékenyek, mégpedig az adatok. A Müller Cecíliát kinevezők országban a hatalom, a magyar állam részéről semmilyen érzékenység nem nyilvánul meg az állampolgárai irányába.

Jócskán benne vagyunk a koronavírus-járvány első szakaszában, vagy a másodikban – ki tudja, hiszen ezek érzékeny adatok – még mindig egy büdös szót a magyar kormány arról nem szólt, mit kíván tenni azokért, akiknek nincs munkája, nincs hitele, nincs pénze a jövő hónapban élelmiszert vásárolni, még előtte a közüzemi számláit kifizetni.

A jó Gulyás Gergely a NER egyik legszörnyűbb terméke, meg is mondta: senki ne számítson plusz szociális juttatásra, mert helyette munkát fog majd teremteni a kormány a válság után. Addig marad a három hónapos soványka álláskeresési járadék, tessék abból megélni, hiszen végső soron – mint tudjuk – 47 ezerből is meg lehet élni. A járvány ugyan nem tudni meddig tart, de egy fix három hónapig van álláskeresési járadék.

Az álláskeresési járadék már a neve is nevetséges és megint csak nem annyira érzékenységre utal, ugyanis a jelenlegi helyzetben, amikor munka helyett csak és kizárólag járvány van, tudomásom szerint egyedül orvost, ápolónőt keresnek. Még néhány előrelátó temetkezési vállalkozónál is fel lehet iratkozni a várólistára.

Szóval szemben a szomszédos országokkal, Európa minden országával, ahol gyors segélyeket adnak a rászoruló, munkájukat elveszítő dolgozóknak, kisvállalkozóknak, állami pénzeken pótolják ki az emberek béreit, Mária (köz)munka alapú országában ez nem tartozik az érzékeny adatok közé.

Gulyás Gergely nem is tudta megmondani a sajtóértekezletén, hányan veszítették el a munkájukat, csak annyit, hogy hamarosan több százezren lesznek. Csak mellékesen: Ausztriában ismerik a saját munkanélküliségi adataikat. Március 15. és március 25. között az osztrák munkanélküliek száma 163 200 fővel nőtt. Százra kerekítve. Drága Gergely, ezek érzékeny adatok, mégis nyilvánosságra hozták a hülye osztrákok, nem úgy mint te, aki nem is tudod, mennyi az új munkanélküli Magyarországon.

Persze értjük mi, csak ironikusak vagyunk. A drága Cecília nem is úgy értette, ahogyan én félremagyaráztam, hanem úgy, hogy az egészségügyi dolgozók által közreadott adatok érzékenyen érintik Orbán Viktort, meg mindenki mást, aki a koronavírus-járvány alatt is zavartalanul folytatja az arcátlan hazudozást. Tehát – ha az orvosok és ápolónők – arra panaszkodnak, hogy nincs elég védőruha, maszk, akkor ők érzékeny adatokat közölnek, ami érzékenyen érinti az ország első emberét, aki szerint mindenből van elég.

Esetleg az is érzékeny adat lenne, ha elmondanák, milyen körülmények között dolgoznak, milyen segítséget kapnak a kormánytól, amely most lóhalálában szerzi be azokat az eszközöket, amelyeket már régen be kellett volna szereznie. Amíg ezek nem érkeznek meg a rendeltetési helyeikre, addig naponta 35-40 új koronavírus fertőzöttünk lesz, ami természetesen ugyancsak érzékeny adat, mert úgy nem igaz, ahogyan van. Majd akkor fog a fertőzöttek számának emelkedése felgyorsulni, ha minden a helyén lesz.

A kreatív Fidesz-rezsim rájött, hogy a védekezés hatékonyságát úgy is lehet javítani, sőt úgy a legegyszerűbb, ha kevés fertőzöttet jelentünk, ami nem olyan nehéz, hiszen keveset is tesztelünk, így az lesz a látszat, hogy a fertőzések megugrásakor az ország minden eszközből felkészült lesz.

Vagyis a fertőzöttek számát kell kordában tartani addig, amíg a védekezési eszközök megjönnek. Ez nem olyan bonyolult dolog nálunk, hiszen Magyarországon nincs már olyan adat, amit a kormány ne ellenőrizne, vagy nem próbálna meg ellenőrizni, és ha már ellenőrzi, akkor igény szerint torzítani is.

Hogy a hatalom mekkora empátiával él a lakossággal szemben, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Gulyás Gergelynek az operatív törzs sajtóértekezletén adták feladatul, hogy bejelentse, Mészáros Lőrinctől tiszta államérdekből 17,44 milliárd forintért visszavásárolta a magyar állam a Mátrai Erőművet, miután Lőrinc, a mi kis „cukorhegyünk”, mindjárt az után, hogy megvette az erőművet osztalékban kivett belőle 11,2 milliárdot. Most visszaküldi a feladónak, mert közben kiderült, drága pénzért új technológiára lenne szükség a környezetszennyező régi helyett. Csak nem lesz hülye erre költeni?

Elnézést kell kérnem a magyar kormánytól és fejétől Orbán Viktortól. Nem igaz, hogy nincs érzékenységük a magyar ember iránt. Látjuk, hogy van. És most egy nagyon régi vicc jut eszembe az antivilágból. Amikor bányászküldöttség utazott a Szovjetunióba, ahol még Brezsnyev főtitkárral is találkoztak. A hazatérő bányászok egyike büszkén el is újságolta a pártgyűlésen. A Szovjetunióban meggyőződhettem róla, hogy a szocializmust az ember számára építik. Sőt, saját szememmel, egészen közelről láttam is azt az embert.

Mi is látjuk azt az embert, akinek a NER épül, aki nem szereti az érzékeny adatokat. Mi is látjuk a társait, a strómanjait, azokat, akik hasznot húznak a rendszerből, akik nem talicskával tolják el, hanem kamionnal hordják a saját portájukra a köz javait, legyen is az a magyar adófizetők verejtékes munkájának az eredménye, vagy származzon az az európai adófizetőktől. Nekik teljesen mindegy. Oly annyira, hogy ezek az adatok már nem is számítanak érzékeny adatoknak.

Ma is mindenki tud mindent, ahogyan a régi antivilágban is mindenki tudta, miről van szó, merről fúj a szél, hol van a kutya elásva. Ma is tudjuk, mitől érzékeny egyre több adat, miért kell a magyar közvéleménynek megvásároltatni a független sajtó maradékával az információkat a saját maga választotta képviselőitől, miért titkosítanak ma egyre több adatot, lassan többet, mint az antivilágban, miért nem tudunk semmit sem arról, hogy mit csinálnak valójában a vezetőink, mire készülnek velünk, vagy ellenünk.

Most sem kötik az orrunkra, hogy miként fog Orbán Viktor megmenteni minket a koronavírustól. Elég lesz, ha megtudjuk, amikor már megmentett. Ezek nem tartoznak ránk, ezek érzékeny adatok, információk, nem kell ebbe a sajtónak, meg mindenféle Soros-bérenc civil szervezetnek beleütni az orrát. Dönteni, minket a vérzivataron keresztül a boldog jövőbe vezetni Orbán Viktor küldetése, amiben nem kellene akadályozzák holmi kórházi dolgozók érzékeny adatok közreadásával. Ne zavarjuk a zsenit miközben alkot. Szép új, neonáci világot azoknak, akik bekötött szemmel és agyatlanul követik. Pedig nem kellene. Még koronavírus-járvány idején sem.

Zsebesi Zsolt

Érzékeny egészségügyi adatok – vagy: érzéketlen, tahó állam és tisztségviselői” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Hát jobb nem lett a kedvem, de sokakkal megosztottam hogy elkezdjenek gondolkodni, mert elképesztőnek tarto.m hogy növekszik a fidesz népszerűsége. Talán nem maradunk ennyire hülyék

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s