Orbán Viktor szerint kormánya mindenkinél gyorsabban és jobban reagált a koronavírus-válságra. Ami – el kell ismerni – egy dologban igaz is: egyetlen országban sem ködösített és hazudozott a kormányzat úgy kapásból és olyan elánnal, mint nálunk.

Kezdve onnan, hogy minden a védekezéshez szükséges eszközből van elég, folytatva azzal, hogy valótlan számokat közöl a fertőzöttekről, hogy nincs szükség tömeges vírustesztekre, egészen odáig, hogy a magyarok biztonsága és egészsége védelmére a legfontosabb, hogy Orbán Viktor parlamenti ellenőrzés nélkül azt tegyen az országgal és lakóival, amit csak akar, és ezt semmi másra nem használná, csak a lakosság egészsége védelmére.

Orbán a világon egyedül álló módon a koronavírus-válság megoldását nem elsősorban az orvosok, az egészségügyi dolgozók, a tudomány emberei, a szociális segélyszféra önkéntesei és a táradalom lehető legszélesebb körének a bevonásában, hanem abban látja, hogy kormányának „a rendőrökkel, polgárőrökkel, hivatásos katonákkal, tartalékosokkal, az elmúlt öt évben katonai szolgálatot teljesítőkkel együtt összesen 139 840 embere állítható hadrendbe, hogy fenntartsa a közrendet és a betegség elhárításához szükséges köznyugalmat”.

Magyarországon a vírusválság kitörése óta a legkisebb jelét sem látta senki annak, hogy bárkik meg akarnák zavarni a közrendet, bárki bármit tenne, vagy olyasmire készülne, ami akadályozza a hatóságokat, hogy megfelelő intézkedéseket hozzon a járvány lassítása érdekében. A megkésett döntésekért, a védekezés rossz eszközellátásáért, a hiányzó szájmaszkokért, védőruhákért, tesztfelszerelésekért egyedül a kormány hibáztatható.

A majd 140 ezernyi fegyveressel és az erőszakkal fenyegetésre nem a vírus, hanem a népharag elleni védekezéshez lesz szüksége a kormánynak. Mert – bár hazugságban első Orbán Viktor Európában – az utolsó, aki az államkasszából akárcsak egy fillért is kilátásba helyezett volna a munkájukat veszítő százezrek számára, aki akár egy vas kiutalását is megígérte volna, mégpedig a lehető leggyorsabban a csőd szélére jutott vállalkozásoknak.

Spanyolországban a munkájukat elvesztett idegenforgalmi dolgozók a bérük 75 százalékát kapják meg az államtól, ilyen arányú segítséget ígér a munkavállalóknak a román kormány. A csehe 80 százalékot akarnak a nehéz helyzetbe került munkavállalóknak adni, de még az Egyesült Államok kormánya is a zsebébe nyúl és billiárd dolláros válságkezelő program elfogadásán dolgozik.

Németország 600 milliárd eurós segélycsomagot készít elő és ma döntött a német kormánya arról, hogy az alkotmányt is módosítani javasolja, csakhogy évek óta először hiányt csinálhasson a költségvetésben, amelyet így 156 milliárd eurós új forráshoz kíván juttatni. Ebből a kisebb kisvállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak havi 9000 eurós támogatást, míg a nagyobbacskáknak 15 000 eurót juttatna. A legnagyobb cégeket kedvezményes hitellel és állami hitelgaranciával kívánják a víz színe fölött tartani. Ahol kell, az állam is beszáll tőkével a cégekbe, mint átmeneti tulajdonos.

A német közgazdászok, a müncheni Info-Intsituts azzal számol, hogy a német költségvetés drasztikus tehervállalása ellenére a német gazdaság a következő néhány évben 7-20 százalékpontos visszaesést fog produkálni, tömeges rövidített munkaidőben foglalkoztatottal és milliós új munkanélkülivel együtt. Annak tudatában, hogy Magyarország a piros-fehér-zöld nemzeti kormányával és élenjáró nemzeti öntudatával a német gazdaság köldökzsinórján lóg, vajon milyen visszaesést prognosztizál a magyar kormány és mit kíván tenni azért, hogy annak következményeit enyhítse az állampolgárai számára?

A rövid válasz: semmit. A hosszabb válasz: majd 140 ezer felfegyverzett embert küld majd az utcára, hogy féken tartsa az éhező és elkeseredett emberek tömegeit, hogy érvényt szerezzen az ország egyszemélyes vezetője, Orbán Viktor dekrétumai végrehajtásának, hogy a nyomorba dőlő Magyarországot erővel megvédje önmaga és vazallusai, a Fidesz neve alatt működő bűnszövetkezet számára. Ehhez kér Orbán Viktor parlamenti felhatalmazást az ellenzékétől, amely van olyan idióta, beleértve a jó Karácsony Gergelyt is, hogy ez akár alkut tárgyának tekintse és talán hajlandó bizonyos feltételek mellett még meg is szavazni azt.

A koronavírus ellen nem a fegyveres erőket kell bevetni, hanem a lerobbant egészségügyet kellene azonnal pénzzel és megfelelő eszközökkel felszerelni, az állami költségvetéshez kellene nyúlni és lehetőleg azonnal pénzt kellene küldeni azoknak, akik már most nehézségekkel küzdenek, mert nincs bevételük, fizetésük. Orbán és megmondó emberei azonban nem győzik azt hangsúlyozni, hogy pénzre, nagyobb, a válság mértékéhez igazodó szociális segélyre ne számítson senki, helyette katonák, rendőrök ezrei fognak az utcán cirkálni.

Aki a Fidesz-maffia elmúlt 10 éves regnálását és az ez idő alatt elpocsékolt százmilliárdokat nyomon követni volt képes, aki látta és fájlalta a „látványsportokra”, a reménytelen magyar labdarúgásra és annak akadémiáira, stadionjaira, a látványos és méregdrága Európa- és világversenyekre elfecsérelt hatalmas közpénzeket, aki kicsit is odafigyelt mennyi pénzébe került a magyar adófizetőknek az új nemzeti tőkésosztály létrehozása és az Orbán-család minden ága-boga jólétének biztosítása, az pontosan tudja, miért nem akar Orbán Viktor az államkasszából a legjobban rászorulóknak pénzt juttatni. Azért nem, mert ott nincsen semmi!

A magyar államkassza nagyjából és egészében üres. Azt kifosztották, tartalmát elfecsérelték. Magyarország itt áll a II. Világháború utáni legnagyobb válságban letolt gatyával, egy hataloméhes, pökhendi, kisstílű, ámde professzionális hazudozó és hazardírozó irányítása alatt, egy megfélemlített társadalommal, egy kiherélt értelmiséggel, marginalizált ellenzékkel, nem létező független sajtóval és kormányhoz hű közmédiával, pártos igazságszolgáltatással és leépített nemzetközi kapcsolatokkal, olyan barátokkal, akik a szövetségeseink ellenségei.

Amennyiben a koronavírus-járvány a világ egyik legnagyobb újkori tragédiája, akkor ez a járvány a magyarok számára Orbán Viktorral és bűntársaival megfejelve a nemzethalál rémét vetíti előre. Az ország minden lakójának, valamennyi magyar embernek tisztában kell lennie azzal, hogy egyedül van a vírussal és Orbánnal szemben. Bár az Európai Unió hamarosan euró milliárdokkal fog az Orbán-rezsim hóna alá nyúlni, abból először a család a Fidesz-maffia vállalatait és érdekeltségeit fogják megmenteni. A magyar emberek pont azt fogják kapni megint, amit az elmúlt 10 évben: Brüsszelre köpködést, fröcsögő nacionalista demagógiát és hazugságokat, hazugságokat, hazugságokat.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s