A német kancellárnak karanténba kell mennie, miután bebizonyosodott, hogy egy koronavírussal fertőzött orvossal került kapcsolatba. Angela Merkel újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be a járvány terjedésének lassítására.

A szövetségi kormány és a tartományok vezetői megállapodtak vasárnapi telefonos -konferenciájukon, hogy a lakosságnak a személyes kontaktusok további korlátozását ajánlják. Ezek nem parancsok, hanem az élet új rendjét jelentik a járvány ideje alatt – hangsúlyozták.

Konkrétan: kettőnél több ember nem tartózkodhat közterületen együtt. Kivételt a családtagok és az egy háztartásban élők jelentenek. Mindenkinek másfél méter távolságot kell tartania más emberektől. Odahaza is tartózkodni kell a csoportos összejövetelektől.

A szabályok betartását ellenőrizni és szankcionálni fogják. Ezzel együtt minden éttermet azonnal és teljesen bezárnak, ahogyan be kell zárni az egyéb szolgáltatókat, még a fodrászatokat is. Németországban jelenleg közel 25 ezer fertőzöttet tartanak nyilván és 93 a korona vírus halálos áldozatainak a száma.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s