Egy vatikáni bíróság határozata értelmében – bizonyos feltételek teljesítése esetén – a koronavírussal fertőzött katolikus hívők feloldozást kaphatnak a bűneik alól. Azok is megbocsátást nyerhetnek, akik a saját egészségüket kockáztatva koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak, vagy buzgón értük, illetve a járvány mielőbbi végéért imádkoznak.

Ahhoz azonban, hogy a lelküket teljesen meg tisztíthassák a bűneiktől, nem elég vírus-fertőzöttnek lenni, vagy áldozatos karitatív tevékenységet folytatni. A feltételekhez tartozik, hogy számos online istentiszteletet is abszolválni kell, és kellő szorgalmat kell tanúsítani a biblia forgatásában is. Ez utóbbi esetben legalább napi fél óra szentelendő a szentírásnak.

Némi rossz indulattal a fentiek úgy is értelmezhetők, hogy a Vatikán a koronavírus pandémiát is megpróbálja a saját befolyása növelésére, a katolikus vallás tanításainak népszerűsítésére felhasználni.

Némi jóindulattal azonban be kell ismerni, hogy a katolikus egyház előnyére változott, hiszen néhány száz évvel ezelőtt még azt ígérte volna a vírussal fertőzötteknek, hogy nem a bűneiktől, hanem a koronavírustól szabadítja meg őket, (a pénztárcájuk tartalma mellett) ha elég lelkesen imádkoznak és rendszeresen járnak a templomba.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s