Gyászoló frankfurti szurkolók

Az Eintrakt-Frankfurt szurkolói szép példát mutattak csütörtökön a Red Bull Salzburg elleni Európa Liga mérkőzés előtt, amikor a csordultig telt stadionjukban ülő 47 ezer néző füttykoncerttel nyomta el a rasszista megnyilvánulásokat és kezdte el skandálni a Nazis raus! (Ki a nácikal), amikor néhányan megpróbálták megzavarni az egyperces néma megemlékezést a február 19-én egy német szélsőjobboldali elmeháborodott által a németországi Hanauban lemészárolt tíz ártatlan áldozatra (lásd a videót).

Nazis raus!

Kíváncsian várjuk, vajon a magyar labdarúgó egyesületek és szurkolóik képesek lesznek-e hasonlóan reagálni az egész Európát és nem csak Németországot megrázó és nem csak Németország számára figyelmeztetést jelentő eseményre, egyáltalán a szélsőjobboldal kontinentális előretörésére, az általuk egyre gyakrabban alkalmazott megfélemlítés és gyilkosságok elítélésére egy olyan országban, ahol alig néhány nappal korábban magyar szélsőségesek a cigány kisebbség ellen tartottak erőfitogtató demonstrációt egy gyilkosság miatt.

Lesz-e minimális társadalmi visszhangja annak, hogy az érvényes törvényeket is áthágva, merő populizmusból, ócska hatalomvágyból kisebbségellenes uszítás hangozhat el az ország kormányfője szájából, anélkül hogy arra az illetékes hatóságok, az ügyészség reagált volna, sőt a magyar neonáci alakulat, a Fidesz magát polgárinak nevező pártja által uralt parlament arra készül, hogy törvénnyel helyezze törvényen kívül a magyarországi cigányságot. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s