Eddig csak a kisebbség, a többségtől eltérő értékeket vallók érezték kiközösítve magukat Mária (köz)munka alapú országában. Mára – Orbán Viktor szellemi vezérletével, a Fidesz eredményes szervező munkája nyomán – a nagy többségben lévő heteroszexuális fehérek is kezdik magukat rosszul érezni a hazájukban, aminek a fehér és heteroszexuális emberek visszafogott módján, de jól szervezetten adták tanújelét csütörtökön a székesfőváros utcáin.

Frusztrációjuk célpontjául a VII. kerület ellenzéki polgármestert választották, amiért Niedermüller Péter rémisztő képződménynek nevezte a fehér, heteroszexuális keresztényeket egy tévéműsorban. A demonstrálók eme állítás látványos cáfolatát nyújtva – a heteroszexuális, fehér és keresztény emberekre jellemző kulturált módon – küldtek vissza a jó édes anyjába mindenkit és buzizták le pausálé az ellenzéki média jelenlévő képviselőit.

Jó volt látni azonban, hogy nemzeti konszenzus van kialakulóban abban, hogy mind a többség nevében ágáló, keresztény, fehér és heteroszexuális Fidesz-hívők rémisztő képződménye és az ellenük ugyancsak az utcára vonuló, fehér, ámde nem biztos, hogy kivétel nélkül heteroszexuális és keresztény, nem Fidesz-hívők egyöntetűen azt állítják, hogy az ország lakosságának, egymással szemben álló két fele rasszista és homofób.

A fenti következtetést abból vontuk le, hogy mindkét csoport a rasszizmus tagadására, elítélésére vonult ugyan az utcára, de a vele szemben demonstrálókat rasszizmussal homofobiával vádolta harsányan. Véleményünk szerint nem alaptalanul, hiszen – a látszat szerint – Niedermüllernek és társainak a heteroszexuális, keresztény fehérek, míg fideszes ellenfeleiknek a nem heteroszexuális, vagy akár heteroszexuális fehérek, feketék és tarkák ellen van kifogásuk, vagyis a magyar lakosság ámblokk utál valakit, még ha – egyelőre – nem is ugyanazt az embercsoportot.

Javaslatunk az oly hőn áhított nemzeti egység megteremtése érdekében az lenne, hogy – tovább lépve a csütörtökön felvillanni látszott helyes úton – a két tábor haladéktalanul válasszon ki magának egy olyan személyt, aki mindkét tábor számára a közös utálat elfogadható tárgya lehet. Nem kisajátítva a döntés jogát, javasolnám Schober Norbertet.

Az ő nevében is van németes beütés, egy sch, ahogy a Niedermüllerében a nieder és a müller, ő is tud rosszul fogalmazni, ő sem kért bocsánatot érte, viszont nagy előnye – hogy bár van némi fideszes elhajlása – úgy ránézésre akár heteroszexuális, akár homoszexuális is lehet, és a kereszténysége sem kizárt, mint ahogy az sem, hogy muzulmán, vagy ilyesmi. Meg kellene próbálni őt az eddiginél is jobban és közösen utálni, azzal a jelszóval tüntetni ellene, hogy egye meg, amit főzött.

Biztos vagyok benne, hogy ez nem lenne Schobert Norbert ellenére sem, aki szerint a negatív reklám is reklám. Egyébként el kell ismerni, hogy Magyarországon a világ valamennyi országánál több negatív kampány és reklám funkcionál, lejárató plakátok tízezrei ékesítették az utóbbi években házaink falait, és a magyar állami, a magát közösséginek mondó média is hagyományosan kiveszi a részét az általános mocskolódásból.

Lehetne a közös fellépés szlogenje például – a nagy költő nyomán – „Hagyjuk a Nedermüllert másra, Norbit vigyük a padlásra.” Emlékeztetnék Wass Albert, vagy talán Bayer Zsolt (nem emlékszem pontosan) szép gondolataira (a szerző nevét eltalálók között egy érettségi bizonyítványt sorsolunk ki):

„Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa –
török, tatár, tót, román kavarog
e szívben, mely e multnak már adósa
szelíd jövővel – mai magyarok!

… Én dolgozni akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.”

Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

Földet vissza nem adunk. A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el. Nix ugribugri! A demokrácia leépítése közben a demokratikus ellenzék zavartalanul működik. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Néma gyereknek az anyja se érti a szavát. Olcsó húsnak híg a leve. Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni. Kis pénz, kis foci. Aki nincs ellenünk, az velünk van. A bableves legyen bableves. Nem a zsömle kicsi, csak a pofátok nagy. Nem az a legény aki adja, hanem aki állja. Kutyából nem lesz szalonna. Hajrá Fradi, hajrá Fradi, mocskos lilák, buzi MLSZ!

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s