Orbán és Lázár cilinder nélkül

Szeretnénk felhívni, Lázár János figyelmét, hogy a jövő héten szerdán Münchenben online aukción lehet ajánlatokat tenni náci relikviákra: például Adolf Hitler cilinderére, Eva Braun kosztümjére és a Mein Kampf luxus kiadására.

842 hitlerista régiség közül válogathat az igényes, a nácizmus értékeire fogékony közönség, olyanok, mint Lázár János képviselő úr, a magyar miniszterelnök lejárt szavatosságú kabinet-minisztere. Az Auktionshaus Hermann Historica nyilván – már régen előttem járva -, személyre szóló meghívót küldött Lázár úrnak.

Miközben Németországban élénk és érzelmileg túlfűtött vita bontakozott ki a szerdai aukció tárgyát illetően, Magyarország – mintegy példát mutatva Európának – jóval előbbre jár a régi náci értékek újra felfedezésében és az őket megillető piedesztálra állításban. Lázár János a korszellem ütőerén tartva munkában megkérgesedett kezét, virágot vitt Adolf Hitler magyarországi szövetségese Horthy Miklós sírjára.

Ezzel persze semmi olyat nem tett, amit már a 90-es évek elején meg nem tett az akkori magyar kormányfő, Antal József, aki – ugyancsak civilnek álcázva magát – de részt vett Horthy Miklós újratemetésén. (Igaz ő erről nem tett fel videót a Facebook oldalára, sőt kilopatta az eseményt megörökítő fotókat az MTI archívumából.)

Vagyis nincs új a nap alatt. A magyar náci vonal töretlen és tartja a szerves kapcsolatot elődeivel. Ezért is lenne fontos néhány komolyabb náci relikvia megszerzése számunkra a szerdai aukción, ahol – eddigi szereplése alapján és persze anyagi lehetőségeire való tekintettel is – méltán számítunk Lázár János hazafiúi buzgalmára és pénztárcájára is, amely dugig van a verejtékes munkájával megkeresett magyar forintokkal.

Pont annyival van tele, mint amennyit maga Lázár János ér, mert – ahogyan ő maga fogalmazott – mindenki annyit ér, amennyije van. Ezt az összefüggést, az úgy nevezett „Lázár sejtést” ezidáig senkinek, egyetlen matematikusnak sem sikerült bizonyítania, de, ami késik, az nem múlik.

Országunk biztos léptekkel halad a siker felé vezető úton és jó matematikusból sincs hiány Mária (köz)munka alapú országában, ahol egyes zseniális polgárok akár 43 ezer forintból is meg tudnak élni, miközben ez a magyar felső tízezer egyetlen, még oly tehetséges tagjának, magának Mészáros Lőrincnek sem sikerül.

Az aukcióházat komoly kritika éri Németországban. Vannak akik szerint bizonyos dolgokkal nem lenne szabad kereskedni, és ők ide sorolják a náci relikviákat is. Rabbi Menachem Margolin az Európai Zsidó Szövetség nevében (European Jewish Association (eja)) levélben szólította fel az akcióházat a licit lemondására.

A Hermann Historica aukcióház vezetője, Bernhard Pacher azzal védekezett, hogy vevőik között túlsúlyban vannak a múzeumok és a közgyűjtemények. Arról pedig – tette hozzá – a cége nem tehet, ha a vásárlók között elő-elő fordulnak olyanok is, akik az egykori náci relikviák mellett a náci ideológiáért is rajonganak. Ezek kiszűrését szinte lehetetlennek nevezte.

Adolf Hitler licitre bocsátott cilindere

Mi – minden esetre – nem náci relikviagyűjtők és a náci ideológiáért sem rajongók, zsidók és nem zsidók, úgy véljük, hogy a legkevesebb, amit Lázár János a köz érdekében megtehet az az, hogy megszámlálhatatlan pénzének egy töredékért megveszi nekünk Adolf Hitler cilinderét. (Megnyugtatásul: 2016-ban Hitler egy egyenruhája 275 ezer euróért (közel 91 millió forintért) talált gazdára, de az egy ruhadarab, nem csak egy cilinder volt.

Hogy igény lenne náci relikviákra az – a Mi hazánk Mozgalom előretörése mellett -, abból is látszik, hogy Boldog István a Fidesz parlamenti képviselője, a kétpói labdarúgócsapat egykori igazolt játékosa – tudják az, akinek két fia van és büszke rájuk, mert egyik sem buzi – köszönetet mondott Horthy Miklósnak.

Lázár videója a Facebookról

Lázár János pedig virágot volt képes vinni a kormányzó sírjára, és az ellentengernagyot az ország megmentőjének tudta nevezni. „Horthy hős katona volt, igaz magyar hazafi, akire főhajtással kell emlékeznünk”. Persze csak óvatos biccentéssel, nehogy leessen a fejről Adolf Hitler cilindere.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s