A csók Auguste Rodin

Hogy ellenzéki polgármester mit és mit nem csinál a lepedőn, hogyan műveli tenyérnyi kertecskéjét, mindaddig magánügy, amíg ez a felek közös akarata szerint történik. Ha két felnőtt magyar állampolgár ágyba szeretne egymással bújni, akkor a döntés, hogy ezt megteszik-e, vagy sem, egyedül és kizárólag kettejükre tartozik.

Ez naponta százezer számra esik meg a történelmi Magyarország területén, a felvidéktől a délvidékik, egészen Erdélyig bezárólag, de senkinek, senkivel szemben, legfőképpen a Fidesszel szemben elszámolni való kötelezettsége egy ivarsejtnyi sincs. Ez egy város polgármesterére pont ugyanúgy vonatkozik, mint a helyi lelkészre.

Senki a választóit vagy a híveit nem köteles bevonni a szexuális életébe, főleg engedélyt, vagy biztató szavakat nem kell kérnie tőlük, nincs szüksége, hogy megdicsérjék vagy kifogásolják az ágyban nyújtott teljesítményét, mert erre nem ők az illetékesek, még egy kicsit sem.

Ha már erkölcsről beszélünk, akkor Budaörs első emberével szemben erkölcstelenül az viselkedett, aki hátsó szándékkal tettette, hogy ágyba szeretne vele bújni, és közben zsarolási szándékkal videóra vette mindezt.

A budaőrsi eset a legtöbbet azokról árolkodik, akik képesek felnőtt emberek intim együttlétét erkölcscsőszt játszva, választási kampányban politikai haszonszerzésre felhasználni. Azt sugallva, hogy aki házas emberként félrelép, annak társadalmi következménnyel kell számolnia, pedig nem kell. A férjnek kizárólag a nejével szemben van elszámolni valója. Ez két ember intim és érzékeny ügye, nem egy undorító választási násztáncát járó párté.

Persze képmutató, velejéig romlott, hazug és tolvaj emberekre ez nem vonatkozik. Mivel az ilyenek semmilyen erkölcsi normát magukra nézve nem éreznek kötelezőnek, és nem tegnap óta és nem kizárólag, vagy elsősorban a nemi életükben. Hogy valaki kivel érzi jól magát az ágyban, annak a közjóra gyakorolt hatása a nullával egyenlő.

Nem úgy mint, amikor néhány tucat magyar ember törvényen, erkölcsön és tisztességes üzleti magatartáson mocskos erőszakot téve, kő gazdagra lopja magát a köz vagyonából. Ehhez állami, törvényi támogatást intéz el magának, megvásárolja az igazságszolgáltatást, hogy a fényes nappal elkövetett nyílt színű rablásért se vonhassák felelősségre. Más zsírján hízik, más munkájának gyümölcsét szüreteli, más verejtékét törölgeti látványosan a saját homlokáról. élősködik, szívja a vérünk és nyüvi az egyre gyengébb idegeinket.

Az közügy, hogy mitől lett gazdag Mészáros Lőrinc, előtte Simicska Lajos, hogyan folyhatnak el milliárdok a magyar nemzeti nagytőke törpéinek óriásra gyúrása közben, olyan emberek gyarapodását szolgálva, akik fair versenyhelyzetben indulni se tudnának, nem, hogy nyerni. Az közügy, hogy a lopott és focira, sportra elherdált milliárdok nagyon hiányoznak az egészségügyből, az iskolákból és a nyugdíjasok és a szegények asztaláról.

Az közügy, hogy mindenre van pénz, csak a szegények felemelésére nincs. Sőt a megvallott cél: a nemzeti nagytőke mesterséges felhizlalása. Azzal az egyszerű és primitív módszerrel, hogy a tömegektől beszedett kemény adóforintokat átirányítják az ő zsebükbe, hogy magánrepülőkre ülhessenek, saját szigetre hajózhassanak luxusjachtjaikon, hogy egyáltalán azt csináljanak a pénzzel, – ami nem az övék, hanem a miénk -, amit csak akarnak

Az ellenzéki polgármester ágyába lopakodni, a takarója alá lesni csak arra szolgál, hogy így esetleg el lehessen vonni az emberek figyelmét az eget verő és ocsmány erkölcstelenségekről, amelyek nem tenyérnyi kertecskékben zajlanak, hálószobák félhomályában, hanem volt állami földbirtokok kiügyeskedett hektár százezrein, privatizált és állami pénzzel kitömött vállalkozásokban, ahol az új nemzeti nagytőke verseng, ki tud nagyobb vadászkastély építeni, a másiknál több állam pénzt lenyúlni. Ez az erkölcstelenség és nem gátlástalan cselszövés áldozatául esni.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s