Orbán Viktor miniszterelnök még tavaly fogadta az Olasz Testvérek párt elnökét az Országházban. Giorgia Meloni szerint a visegrádi országok védik meg a gazdaságot a nagy spekulációtól és az európai identitást az iszlamizációtól.

Orbán Viktor Rómában a Fratelli d’Italia (Olasz Testvérek, FdI) elnökének Giorgia Meloninak a meghívására készül részt venni egy szélsőjobboldali rendezvényen, ahol fel is szólalna és válaszolna a közönség kérdéseire. Miután szimpátia fürdőt vett az olasz neofasisztáknál, a magyar kormányfő külön is tárgyalóasztalhoz ülne az FdI elnökével.

Ez annyi, mintha nyilvánosan megvallaná, hogy pedofil. Az olasz, a francia, a német és az osztrák szélsőjobb pont olyan pozíciót foglal el az európai politikai térképen, mint a bűnözők közt a pedofilok. Az európai szélsőjobboldal ágyában bújni, nem más, mint politikai pedofília.

Nagy kérdés lenne – de tudjuk, hogy nem az – mi a bánatos franc megbeszélni valója van az EU egyik tagországa kormányfőjének egy szélsőjobboldali pártvezérrel? De hát, nem kérdés, hiszen – aki figyelt az már eddig is tudta – Orbán és minden egyéb neonáci és neofasiszta egy gyékényen árul Európában, csak a magyar miniszterelnök – saját családja, barátai, volt kollégiumi szobatársai, vazallusai és seggnyalói uniós pénzforrásának védelmében – eddig nem vállalta fel egészen, csak félig nyíltan, hogy hol is érzi jól magát.

Mert az Európai Néppártban nem annyira, hiszen éppen felfüggesztését tölti, büntiben van, amiért az európai választások előtt mindent megtett, a saját pártcsaládja helyett a feltörekvő szélsőjobboldali pártok térnyerésének támogatása érdekében, sőt akkor fel is vázolta: a hagyományos keresztény néppártok és a szélsőjobboldalnak, vagy ahogyan ő nevezte a nemzeti keresztény pártoknak, értsd az európai neonáciknak és neofasisztáknak együtt kellene vezetniük Európát.

Akkor az osztrák – azóta botrányosan megbukott – kormánykoalícióra hivatkozott, feltéve a kérdést: ha Ausztriában sikeres lehet a szélsőjobboldali és a néppárti összeborulás, akkor miért ne lehetne az Európa szintjén is. Orbán most szintet akar lépni. Tudnia kell azonban, hogy ez milyen negatív reakciókat fog kiváltani Európa szerte, sőt bátran mondhatjuk, világ szerte. Egy uniós tagország regnáló kormányfőjének megjelenése egy olasz neofasiszta párt rendezvényén, és tárgyalása a Fratelli d’Italia elnökével nem marad következmények nélkül.

Minket azonban ne az érdekeljen, hogy mit szól ehhez Európa! A magyar ellenzéknek, a magyar szakszervezeteknek, a magyar közvéleménynek, a civil szervezeteknek, a magyar egyházaknak ma kutya kötelessége, hogy éles hangú közleményben ítéljék el a magyar kormányfő megjelenését az említett rendezvényen. A magyar keresztény egyházakra, a magyar katolikus egyházra és a Magyar Izraelita Hitközségre, amelyek ugyan szeretik magukat „csak” egyházi és nem politikai alakulatnak beállítani, külön felelősség hárul ezen a téren.

A magyar civileknek és az egyházainknak példát kell venniük a német és más európai egyházakról. Németországban minden neonáci és antifasiszta rendezvényen, vagy neonáci és újfasiszta rendezvények ellen szervezett demonstráción az első sorban menetelnek az egyházak képviselői. Nem magánemberként, hanem az egyházaik nevében. Aki ma Magyarországon nem emeli fel a hangját Orbán Viktor újabb, egész Európát provokáló lépése ellen, az cinkos Magyarország totális fasizálódásában.

Mindennek van határa. A Fidesz híveinek és szavazóinak is el kell azon gondolkodni, hogy meddig van értelme a baloldal, a liberálisok és a zöldek ellen egy olyan politikai formációt támogatni, aki – ahogyan az átlag fideszes ezt megélik – a baloldal, a liberálisok és a zöldek helyett lopja ki a közpénzt az ország kasszájából, de legalább nem is engedi be a migránsokat az országba. Magyarul a Fidesz szavazói mától nem takarózhatnak semmivel, nincs több kifogás.

Aki a Fideszre szavaz, az a magyar fasizmusra, egy fasiszta államformációra szavaz, amelyek élén Orbán Viktorral áll. Orbán Viktor Hitlerhez, Mussolinihez és társaihoz hasonlóan a nemzet megmentőjének, védelmezőjének, a nemzeti érdekek megtestesítőjének álruhájában lopja be magát az elégedetlen tömegek bizalmába, fűt-fát ígérgetve jobbra, balra. Ha így folytatja, nagy elődei, Hitler és Mussolini példáját követve, országát a totális vereségbe, népét a biológiai megsemmisülés határára fogja vezetni.

Nincs mellébeszélés: ha eddig nem volt elég árulkodó a demokratikus intézmények felszámolása, ellehetetlenítése, a sajtószabadság felszámolása, az igazságszolgáltatás eltérítése, az erőltetett államosítás, az egyházak – mindenek előtt az elvtelen, pénzsóvár – katolikus egyház helyzetbe hozása, gyakorlatilag az egyház és az állam szétválasztásának felszámolása, így a világi állam megszüntetése, az önkormányzatiság felszámolása, az iskolák, az oktatás központosítása, államosítása és ideologizálása, a sportsikerek hajhászása, a stadionok építése, akkor Orbán fellépése az olaszországi neofasiszta rendezvényen elég világos kell legyen még egy fideszes vak komondor számára is.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s