A magyar nemzeti nagytőke a magyar adófizetők pénzéből gyarapodik

A magyar kormány – sajtóinformációk szerint – nem készül az euró bevezetésére, bár a szomszéd országok a csatlakozásra készülnek az eurózónához. Nincs ebben semmi meglepő, mondhatni teljesen logikus, mást nem is várhatunk azok után, hogy hazánk egyre több területen lép az EU-tól független utakra, sőt egyre többször hoz olyan döntéseket, amelyek nem hogy nem harmonizálnak az Európai Unió által preferált megoldásokkal, de éppen ellentétesek azokkal.

Orbán Viktor mindannyiszor a magyar érdekekre, az ország szuverenitására hivatkozik, de valójában az ő személyes szuverenitásának, az EU-normáitól való függetlenségének a védelméről, egészen egyszerűen fogalmazva arról van szó, hogy Orbán a jövőben is szabad kezet akar magának, minden kérdésben, ami mögött pénz, van, illetve ami az ő személyes hatalmának megőrzését szolgálja. A szuverenitás nála azzal egyenlő, hogy a következő években is azt akar csinálni az alattvalóival, vagyis velem, veled, velünk, amit akar.

Ebből a ragaszkodás a forinthoz valójában annyit jelent, hogy a kormány meg akarja őrizni annak szabadságát, hogy a forint árfolyamával hatni tudjon – na nem az ország versenyképességére, mert arra magasról tojik – hanem arra, hogy mindig annyit költhessen az állami költségvetésből, amennyire kedve van, és az idehaza a lakosságtól államkötvények formájában bevont forrásokból eredő kötelezettségeit pedig szabadon elinflálhassa. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy a drágán üzemelő és pazarló magyar állam fenntartásának növekvő terheit és a magyar nemzeti nagytőke gyarapodását a magyar lakossággal fizetteti meg.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s