Mire számítunk egy olyan országban, ahol Mészáros Lőrinc a leggazdagabb, Németh Szilárd a legokosabb és Rogán Antal a legtisztességesebb polgár, valamint Ákos az év férfi zenei előadója, Nagy Feró pedig életműdíjat vehet át Augusztus 20-án Szent István levágott és bebalzsamozott kezéből.

A Terézvárosban 3 nappal korábban tették ki a Fidesz jelöltjeinek plakátjait az önkormányzati választásra, mint ahogy azt a törvény megengedi. Boldog ország az, amelyik ilyesmin rágódik, és még boldogabbak azok, akik ezt képesek voltak feljegyezni az utókor számára, annak ellenére, hogy tisztában voltak vele, az ég világon senkit nem érdekelnek a törvények Mária (köz)munka alapú országában, ahol a fideszesek jelszava: hass(ay), alkoss, gyarapíts! (A vagyonodat!) s a haza fényre derül.

Most tessék elképzelni, milyen hatással lehet az önkormányzati választások kimenetelére, hogy 3 nappal korábban kerültek utcára a kormánypárti jelöltek plakátjai, ahhoz képest, hogy a választási központ és minden egyéb, beleértve az egész országot és szinte valamennyi önkormányzatát, a Dunát, a Tiszát és ezek mellékfolyóit a Balatonnal megfejelve, ezek mind a Fidesz kezében vannak. Na és persze nem lennék a Fidesz helyében, amikor a Polt Péter legfőbb ügyész – mindjárt a központi választási iroda feljelentése után – teljes mellszélességgel rárepül az ügyre.

Ezért aztán ellenzék nem alszik és keményen a barikádokra hág. Nagy szabású sajtóértekezletet hívtak össze, ahol a Fidesz jelöltje, Hassay Zsófia ingatlanját vonták górcső alá, mint a magyarság megmaradásának és a magyar demokrácia helyreállításának kardinális kérdését.

Hassay Zsófia a II. kerületben a Bajnok utcában egy 150 négyzetméteres saját tulajdonú házban lakik, amelynek 688 négyzetméteres kertje van. Na bumm! Hol lakik Mészáros Lőrinc, Lázár Jánosnak mekkora a vadászkastélya, Orbánnak valójában hány ingatlana van és hol? A többi nemzeti nagytőkés és sima korrupt politikus ingatlanait ki vizslatja?

És akkor az végén az egymillió forintos kérdés: van-e még Magyarországon önkormányzatiság, vannak-e még az önkormányzatoknak kompetenciái, kórházai, iskolái és saját, a működésüket fedező bevételei? Mivel a válasz nem, lehet, hogy inkább meg kellene próbálni harcot indítani azért, hogy a magyar önkormányzatiságba életet lehessen lehelni, mint Hassay ingatlanügyét felfújni. Nem azért, mert a 150 négyzetméterrel minden rendben van, hanem azért, mert ennél sokkal komolyabb és fontosabb dolgokban semmi nincs rendbe. A kardinális gondokra és problémákra kellene fókuszálni.

Lehetne azzal érvelni ellenem, hogy az önkormányzatok megszerzése ugródeszka egy parlamenti választási győzelemhez, de – sajnos – a véleményem az, hogy Magyarországon parlamenti választásokon az Orbán-rezsimet leváltani nem lehet. Egyszerűen és röviden fogalmazva azért, mert nincsenek meg a feltételei egy szabad, demokratikus, az indulóknak azonos esélyt biztosító választásnak, ahol az győz, akinek az indulókat ismerő és programjaikról tájékoztatott választók több szavazatot adnak.

A fentiek miatt az államilag, közmédiailag és csalással megtámogatott jelöltek szinte behozhatatlan előnnyel indulnak. Továbbá: egy ellenzéki győzelem esetén sem adná át Orbán senkinek a hatalmat, azt – így is úgy is – csak erőszakkal lehet elragadni tőle. Vagyis, kár az időt választósdizásra pocsékolni. Helyette itt az ideje a kaszákat és a kapákat fenni. A következő rendszerváltást aligha ússzuk meg egy-két pofonnal és néhány ember vezetőszálra fűzésével.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s