Népfelkelés méretű tiltakozás robbant ki vasárnap a lengyelországi Bialystoban. Alig néhány kilométerre a fehérorosz határtól, nagyjából egyenlő távolságra a fehérorosz fővárostól Minszktől, a Litván fővárostól Vilniustól, az ukrajnai hátárvárostól Breszttől, az orosz Kalinyingrádtól, de fényévekre Európától, vagy akárcsak Lengyelország nyugati városaitól.

A Lengyelországot Fehéroroszországtól elválasztó határon fekvő 300 ezer lakosú nagyvárosban Bialystokban az utcára mentek az emberek, mert megjöttek – nem a svéd hódítók, nem a tatárok, nem az oroszok, nem is a poroszok, vagy a monarchia csapatai, hanem a „buzik”.

A felnőtt heteroszexuális kelet-lengyelországi férfiak félmeztelenre nekivetkőzve, bicepszeiket táncoltatva, ordítottak maguktól kikelve, amihez a magasabb szólamokat a helyi templomban kántálni szokott idős dámák szolgáltatták nyomdafestéket nem tűrő szövegel.

Az egyik leginkább neonáci fertőzéstől érintett lengyel városban vasárnap először rendeztek felvonulást a melegek és az LGBTQ emberek. Nem sokan, alig 800-an voltak. Az ellentüntetők és a rendőrök együtt jóval többen voltak.

Az igazi igaziak, a heteroszexuális bialystoki férfiak felszedték az aszfaltot és kövekkel, mások sörösüvegekkel, petárdákkal támadtak a felvonulókra. A rendőrség igyekezett megvédeni a békésen masírozókat. Számos randalírozót letartóztattak.

Az események azt igazolják, hogy beérett a lengyel katolikus egyház gyűlöletkampányának gyümölcse, a kormány sunyi taktikája, ami a legalantasabb ösztönökre alapozva igyekszik társadalmi támogatást kiépíteni az őszi parlament választásokra.

A püspöki kar arra hívta fel a lengyeleket, hogy ne engedjenek a melegeknek, minden áron akadályozzák meg az ilyen tüntetéseket, amelyek -. az egyház szerint – sértik a katolikusokat és a katolicizmus alapértékeinek felszámolására irányulnak. A klérus egyenesen nyugatról érkező erkölcsi özönvizet vizionál.

A helyzet azonban az, hogy csak idén eddig Lengyelország szerte 20 melegfelvonulást rendeztek és az LGBTQ emberek öntudatra ébredését Lengyelországban sem lehet megakadályozni.

A katolikus egyház, amikor a melegek ellen hecceli a híveit, tudatosan összekeveri a pedofilokat és a melegeket. A homoszexualitást betegségnek állítja be, és nemzetközi tiltakozás ellenére homoszexualitásból kigyógyító barbár eljárásokat alkalmazó klinikákat üzemeltet Lengyelországban.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s