Multikulti öröm fradi mezben

Le a sztereotípiákkal és a meleg sörrel! Éljen a Fradi és a hideg borsodi világos! Valamint minden sötét bőrű, aki a Fradiban játszik. Meg az összes Fradi-játékos ukrán, szerb meg minden egyéb náció. A lényeg a lényeg. Az tudni illik, hogy most ez a Fradi.

Mondjon is bármit a magyar kormányfő arról, hogy mi nem akarunk multikultit, a valóság az, hogy a Fradi-drukkerek imádják a dolgot. A Ludogorecet a BL első selejtező mérkőzésén úgy verte a Ferencvárosi Tornaklub labdarúgó csapata, hogy a kezdő tizenegyben három magyar focista volt.

Név szerint: Dibusz, Lovrencsics, és Priskin. Most ne menjünk bele abba, hogy ezek mindhárman – a nevük alapján – még két-három generációval ezelőtt pont úgy voltak magyarok, mint ahogy Tokmac Hcol Nguen norvég. A 2:1-es győzelemmel végződött mérkőzésen ő rúgta az első gólt és ő adta a második gólnál a gólpasszt.

Keleti nyitás a Fradinál

A csapat tehát olyan, mint minden más európai gárda: Tele van mindenféle náció gyermekeivel, attól függően, hogy egy adott posztra kit lehetett a világpiacon, a rendelkezésre álló pénzért beszerezni, és az a legkevésbé sem számít, hogy az illető beszéli-e Arany János nyelvét és érti-e Karinthy Frigyes zseniális szójátékait. Egyedül az számít, miként kezeli és adja tovább a fiú a labdát és hogyan cselez.

Az más kérdés, hogy a csapat béközép rendre azt skandálja, hogy mi vagyunk a Ferencváros, de ezzel arra céloznak, hogy nem Kubatov Gábor. Aki mindegy is, hogy kicsoda, hiszen a szurkoló a játékosokra emlékszik és azokat zárja a szívébe, az elnököket meg őszintén utálja, majd – ha lejár a mandátumuk – simán elfelejti. Ez lesz Kubatov sorsa is. Már azon kívül, hogy megy a Fidesszel együtt a levesbe.

Visszatérve a Fradi szurkolóira: tényleg igazi multikulti rajongók. A csapatban van olasztól kezdve, norvég-szudánin és ukránon keresztül néhány náció, még magyar is akad. A játék olyan, amilyen, bár mostanában egyre ritkábban hallani a „kurva gyenge” biztatást, viszont a 8 nem magyarnak a legutóbbi hazai BL-mérkőzésen állva énekeltük el a magyar himnuszt. Csak ragad rájuk belőle valami.

Géczi — Novák, Mátrai, Páncsics — Juhász, Szűcs — Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Katona: (Kispad: Karába, Fenyvesi dr pl.) Ez is egy Fradi összeállítás.

És most: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Ignatenko, Haratin – Skvarka – Zsubkov, Priskin , Tokmac meg ez is.

Hajrá Fradi! Hajrá Fradi! Mocskos………….. rasszisták!

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s