A nyugat valóban végnapjait élni a maga nevetséges politikai korrektségével, a túltolt erkölcsösségével és a Soros szolgálatában álló civil szervezetekkel, de elsősorban a szabad sajtóval, ami mindenbe beleüti az orrát, amihez semmi köze nincs.

A francia kormány környezetvédelmi minisztere, Francois de Rugy kedden beadta lemondását, mert még 2017 októbere és 2018. júliusa között, – mint a parlament alsóházának elnöke – 10 olyan vacsorát adott az adófizetők pénzéből, amelyen túlnyomó részt felesége ismerősei vettek részt és fogyasztották a drága homárokat, itták a még drágább vörösborokat és koccintottak az ugyancsak nem olcsó pezsgőkkel.

Az esetet a “Mediapart” nevű online újság fújta fel és hozta nyilvánosságra, amiért Francois de Rugya bíróság elé akarja citálni a főszerkesztőjét, mert úgy véli, hogy rosszindulatú sajtókampány áldozata lett. A kormány vizsgálatot rendelt el, majd felszólította a miniszter a vacsorák árának visszafizetésére. A 45 éves politikus, aki alig 10 hónapja volt a posztján, ezt követően mondott le.

Ha magyar politikustársaira kitaposott útját járja, persze még mindig miniszter volna. Nálunk ugyanis senki nem olyan marha, hogy 8 hónapon keresztül csak 10 alkalommal vegye igénybe az államkasszát, ha drága vacsorára van kedve a feleségével és annak barátaival. Másodszor: ki az az ökör, aki ennyi idő alatt csak vacsorára valót vesz csak ki a közösből. Nyolc hónap alatt legalább százmilliós tételek forognak magyar politikusi tiszta kezein.

Francois de Rugy

Aki az Orbán-kormányban vagy csak annak holdudvarában ilyen pipogya módon viselkedne, az először közröhej tárgyává válna, majd kiközösítenék, kizárnák a jó társaságokból, mint gyanús alakot, aki valamilyen okból abnormális módon viselkedik, netalántán besúgó, Soros embere. Nálunk a PC magatartás undort vált ki, mint a hanyatló nyugat álságos viselkedési normája, ezért eszük ágában sincs a magyar politikusoknak korrektnek lenni, még annak látszani is szégyellenék magukat.

Náluk nem az a legény, aki (meg)állja (lopás nélkül) hanem az, aki adja. Adja a hülyét, és világos nappal, a nyílt utcán lop, mint egy sztahanovista szarka és közben hazudik, ahogy csak bír. Az igazi magyar virtus, az őszinte nyílt magyaros jellem bizonyítéka, ha valaki a félelem és az erkölcsi gátlás minden jele nélkül dézsmálja meg a közös vagyont.

Tíz hónap alatt egy magyar miniszter a fél családját bejuttatja az általa irányított tárcához, tanácsadónak, államtitkárnak, főigazgatónak, igazgatónak, de legalább osztályvezetőnek. A másik felének elintézi, hogy zsíros állami megrendelést nyerjenek a septiben alapított KFT-ik számára. Kifog itt holmi ócska vacsorákkal bajlódni, még ha homár is van a menüben?

Arra pedig senki ne számítson, hogy bármi is történne, ha valamilyen maradék szabad sajtóbeli firkász a tolla hegyére tűzné ezeket az eseteket és korrupcióról kezdene óbégatni. Nem hogy a kormány nem rendelne el vizsgálatot, de nagy valószínűséggel inkább az adott média körmére néznének, vajon befizette-e minden adóját és járulékát.

A Polt Peti-féle ügyészség pedig megállapítaná, hogy nem lehet diszkriminálni senkit Magyarországon, és nem kinevezni bármely minisztérium, bármely igazgatói székébe csak azért, mert a rokona a miniszter.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s