Légi felvételen a bázis

Egy facebook-csoport idén szeptember 20-ára azt tervezi, hogy mintegy 700 000 tagjával megpróbálja elfoglalni az amerikai légierő egyik titkos bázisát, az „Area 51-et” az USA Nevada államában. Az akció célja, hogy kiderítsék, a telepen vajon földöntúliakkal tartanak kapcsolat, atomkísérletek folynak-e vagy mi a bánatos franc egyéb folyik ott.

A facebook oldalon az akciót szervezők szerint a 700 ezer résztvevő találkozik a katonai bázisnál és a nagy létszám előnyeire és a gyors mozgásra támaszkova elfoglalja a létesítményt. „Gyorsabbak leszünk, mint az ő puskagolyói” – biztatja a résztvevőket a felhívás.

A tervezett akció híre eljutott az amerikai légierő illetékeseihez is, akik hivatalos közleményben reagálta. Felszólították a szervezőket, hogy időben változtassanak az elképzeléseiken, mivel az Area 51, az USA légi erejének kiképző központja és mint ilyen, nem látogatható. „Az amerikai légierő mindig készen áll az Egyesült Államok és a saját tulajdona védelmére” – teszik hozzá vészjóslóan.

A harcias és katonás válasz arra indította az oldal egyik szerkesztőjét, hogy feltárja a valóságot, és beismerje: „Halló, amerikai kormány! Ez az egész egy vicc, eszünk ágában sincs ezt a tervet végrehajtani.” Viszont – tette hozzá – semmilyen felelősséget nem vállalok azért, ha az emberek mégis megtámadják a támaszpontot. Vigyázó szemetek szeptember 20-án Nevadára vessétek!

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s