Járóka Lívia a Magyarország ellen a 7-es paragrafus alapján indítandó eljárásról lefolytatott brüsszeli vitában világossá tette, hogy nem Magyarországot, nem a magyar cigányságot, még csak nem is a 16 millió európai cigányt, hanem a Fideszt képviseli, védi és szolgálja. Szerinte Magyarország ellen nem eljárást kellene indítani, hanem meg kellene köszöni a magyar kormánynak, amit a cigányságért és a szegényekért tett eddig.

Járóka Lívia a Fidesz képviselője az Európai Parlamentben

A videón látható felszólalásában Magyarországot példaként állítja Európa elé, mint ahol megvalósult a cigányok integrált oktatása. Egyébként pedig – Járóka cigány Lívia szerint – Nyugat-Európának meg kellene köszönni, hogy a magyar kormány cigány munkaerőt képez a multinacionális cégeik számára.

Járóka Lívia az Európai Parlament Magyarországról tartott vitájában 2018. szeptember 11-én

Mindeközben Orbán Viktor jelenlétében Járóka cigány Lívia felszólalásának nagy részét nem annak szenteli, hogy mit köszönhet a magyar cigányság a magyar kormánynak, hanem arról áradozik, hogy ő mit köszönhet a Fidesznek, amiért EU-s képviselőt csinált belőle (nem a választók, a Fidesz), hogy az Európai Parlament alelnökének is megválasztatták az európai néppárt jelöltjeként a Fidesz javaslatára, továbbá eldicsekszik azzal is, hogy a CEU diákja volt. (Annak a CEU-nak, amit a pártja kiebrudalt Magyarországról.)

Járóka cigány Lívia nem érti azokat a néppárti német politikusokat, akik a magyar jogállamiságért aggódnak és a magyarországi cigányság jogfosztottságáról beszélnek, miközben tudniuk kellene, hogy a magyar kormány tett a legtöbbet a cigányságért és Magyarország dolgozta ki az európai cigány stratégiát és Magyarország az az ország Európában, amely a szegényeket meg akarja védeni.

Na már most: van-e ember széles-e hazában, aki ezek után ne arra szavazna, hogy Járóka Lívia eme áldásos, a Fidesz, egészen pontosan Orbán Viktor magyar illiberális diktátor, valamint hűbérúr, továbbá első számú nemzet nagytőkés érdekeinek további eredményes védelme érdekében az Európai Parlament alelnöke legyen a következő 7 évben is?

Szombathy Pál kormánypárti influencer veti fel a kérdést: „Dobrev Klára új EP-alelnök jelezte, hogy ő bizony nem szavazta meg a másik alelnökké választott magyar politikust, Járóka Líviát (akihez képest, tegyük hozzá mellékszálnak, ő egyelőre egy nullkilométeres politikus);
A momentumos új EP-képviselők, Cseh Katalin és Donáth Anna pedig (akik még Dobrevhez képest is csak mínusz kilométeres politikusok jelenleg) Járóka megválasztása ellen lobbiztak, mert ő Fidesz-tag;
– mindezt ahhoz képest, hogy mennyi ellenzéki sóhajtozást hallottunk az elmúlt hónapokban arról, hogy végre a nőkre kell bízni a politikát, mert más stílusra, érzékenységre, kompromisszumkészségre van végre szükség a durva macsó acsarkodó magyar közéletben.”

Kedves Szombathy Pál! Amikor az ellenzék, de bárki arról beszélt, hogy érdemes lenne a nőkre több és nagyobb feladatokat bízni a politikában, egészen biztosan nem arra gondolt, hogy milyen jó ötlet lenne – csak a példa kedvéért – Repülős Gizit, mint tapasztalt nőt belügyminiszternek, vagy legfőbb ügyésznek megválasztani.

Az a Repülős Gizit, aki egy gyakorlott besurranó tolvaj. Az 1950-es évek óta ismert a rendőrök előtt. Eddig több mint 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre a bíróság, összesen 40 évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült. 2017 augusztusában Tatabányán fogták el legutoljára. Hatszor szabadult közkegyelemmel. (Azt most ne firtassuk, hogy a magyar belügyminiszter és a legfőbb ügyész személye mennyiben más mint ha posztjukon éppenséggel Repülős Gizi ülne! Ha élne, mert Repülős Gizi idén februárban elhunyt.)

Az is figyelemre méltó, hogy Szombathy – aki sportújságíró is – az itt megfogalmazott kérdése szellemében úgy gondolja, hogy – most sportpéldát hozva – egy újonc (nulla kilométeres) NB-I-es focistának nem illik gólt rúgnia egy jó ideje a pályán lévő, tapasztalt kapusnak. Miért is?

A halott Repülős Giziről áttérve az élő Járóka Cigány Líviára: a Fideszes Járóka 2004 óta európai parlamenti képviselő a Fidesz színeiben az Európai Néppárt frakciójában. Ott – és ismereteim szerint – sehol máshol sem tartott mást fő feladatának, mint a Fideszt és annak Romapolitikáját fényezni.

A Magyarországról szóló európai parlamenti vitában is kiállt a gazdája, Orbán Viktor mellett. Azt a pártot, azt a kormányt és azt a politikust támogatja kritikátlanul, akivel szemben a magyar társadalom egy jelentős része, ez idő tájt inkább a többsége, mint a kisebbsége, komoly fenntartásokkal él – hogy finoman fogalmazzak – amit gyakran abban a két szavas felszólító mondatban szokott Budapesten a Kossuth téren és számos magyar városban az utcán is elég hangosan megfogalmazni, hogy „Orbán Takarodj!”.

Akkor, kérdem én: mi a bánatos francért kellene bárhol, bármikor, bárkinek Repülős Gizi pozícióba hozására szavazni az Európai Parlamentben csak azért, mert Repülős Gizi nő. Miért kellene Járóka Líviára voksolnia az LMP-és képviselőknek vagy Dobrev Klárának a DK-tól, akik mind egy szálig pont annak az ellenkezőjét képviselik Brüsszelben, mint amit Járóka Lívia, még akkor is, ha Járók Lívia nem csak nő, de cigány is.

Vagyis: ócska populizmus és sima csúsztatás csak azért elítélni valakit Brüsszelben, mert nem egy magyarra szavaz, amikor annak vezető pozíciót szán a pártcsaládja. Mi a nagyobb disznóság? Deutsch Tamást az uniós pénzek ellopását vizsgáló brüsszeli bizottság alelnökének javasolni, vagy a javaslat ellen szavazni magyar európai parlamenti képviselőként? A Járókát és Deutsch Tamást bármilyen uniós pozícióba megszavazók erkölcsileg nehezen védhető pozícióban vannak. De még véletlenül sem azok kell önvizsgálatot tartaniuk, akik Járóka vagy Deutsch ellen szavaznak.

Járóka Lívia a magyar EU-elnökség idején végzett kiemelkedő munkájáért 2011-ben Schmitt Pál köztársasági elnök Járóka Líviának Köztársasági elnöki érdemrendet adományozott.[2] Ugyanebben az évben a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szent Adalbert-díjjal jutalmazta a képviselő-asszony széles körű, a keresztény szeretet szellemében végzett társadalmi felzárkóztatást elősegítő tevékenységét.[3] 2013-ban újra elnyerte, mint európai parlamenti képviselő, “Az év képviselője” díjat az igazságosság és alapvető jogok kategóriában.

Zsebesi Zsolt.

Kötelező-e Járóka Líviát szeretni?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Vajon a fideszesek megszavazták Dobrev Klárát? – erről nem esik szó…
    Nyilván egyiküknek sem kellett megszavazniuk a vetélytárs politikusát, tekintettel arra, hogy kibékíthetetlen ellentétek vannak közöttük. Vagy legalábbis olyanoknak kellene lenniük.
    Járóka Lívia cigány, de nem sokkal különb, mint Farkas Flórián. Fideszes – tehát sem demokrata, sem demokratát játszó nem szavazhat rá…

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s